Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola

Hindi eti, sağlıklı ve lezzetli olması nedeniyle günümüzde sıklıkla tercih edilen bir et türüdür. Hindi pirzola, bu özel etin en sevilen tariflerinden biridir. Bu makalede, lezzetli ve besleyici bir hindi pirzola tarifi paylaşacağım. Tarifin sonunda, hem görüntü hem de lezzet olarak memnun kalacağınıza eminim.

Hindi Pirzola Malzemeleri

  • 6 parça kemiksiz hindi pirzola
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak (rendelenmiş veya ezilmiş)

Hindi Pirzola Nasıl Yapılır?

Öncelikle hindi pirzolalarını iyice yıkayıp temizleyin. Geniş bir kaseye yoğurt, sıvı yağ, biber salçası, rendelenmiş veya ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı biraz dinlendirin. Daha sonra hindi pirzolalarını geniş bir tepsiye dizin ve hazırladığınız sosu eşit miktarda pirzolaların üzerine sürün. Ne kadar bol sürerseniz, o kadar lezzetli ve kızarmış bir sonuç elde edersiniz. Tüm sosu pirzolalara iyice yedirdikten sonra, pirzolaları fırın poşetine yerleştirip buzdolabında en az 3-4 saat marine edin. Marine işlemi tamamlandıktan sonra, fırın poşetini çıkarıp pirzolaları fırına verin ve nar gibi kızarana kadar pişirin. Hindi pirzolasını, hindi budu ile de aynı tarifi kullanarak yapabilirsiniz. Ayrıca, isteğe bağlı olarak farklı baharatlar ekleyebilir veya zeytinyağı ile marine edebilirsiniz.

Hindi pirzolasını pilav ile servis edebilir veya çorba ve yeşil salata ile tamamlayabilirsiniz. Bu sağlıklı ve lezzetli hindi pirzola tarifini denemenizi öneririm.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

hindici

05 Nisan 2024 Cuma

firinda ne kadar sure pisirecegiz? nar gibi olana kadar benzetmesi yeterli bir aciklama degil.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Zeyni

Merhaba, önceden ısıtılmış fırına yemeğinizi atıp fırın ayarını 180 dereceye getiriniz. Eğer fırında fan ayarını yapabilirseniz sıcaklığın hindinizin içine kolay nüfus etmesini sağlarsınız. Fan çalışırken alt ve üst sıcaklığın homojen dağılması için fırın programlarını kontrol ediniz. 180 derece sıcaklıkta 40 dk bekledikten sonra bir çatal yardımı ile kontrol ediniz.

2. Cevap
cevap

Sezmen

Merhabalar, her fırının özellikleri aynı olmadığından ne kadar pişmesi gerektiğini süre cinsinden belirtmek uygun olmayabilir. Sizin fırınınız 1 saat pişirme süresinde hindinizi nar gibi kızartabilirken, bir başka fırında 30 dakika hindinin nar gibi kızarması için yeterli olabilir. İlk pişirmenizde devamlı kontrol ederek pişme sürenizi hesaplayın, sonrasında aynı süreyi takip edebilirsiniz.

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Popüler İçerikler

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Olur?

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Olur?

Güncel

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Boynu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri