Hindi Izgara Tava Günümüzde ana yemek olarak sunulan hindi ızgara, lezzetiyle dikkat çekmektedir. Lüks restoranlarda severek tüketilen bu yemek, evde de kolayca hazırlanabilir. Izgara yemekleri, genellikle daha lezzetli, kolay ve pratik bir şekilde pişmektedir. Tavuk etine kıyasla, hindi eti daha sert ve koyu renkte olup, vitaminler açısından oldukça zengin bir besindir. Bu yaz, misafirlerime severek hazırladığım ızgara tarifine hep birlikte bir göz atalım. Hindi Izgara Tava Tarifi İçin Malzemeler
Hindi Izgara Tava Nasıl Yapılır? Yarım kilo bonfile hindi etini ortadan ikiye ayırıyoruz. Ayrılan hindi etlerini bir kaba alıyoruz ve üzerine maden suyunu, yağı ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyoruz. Karışımı yaklaşık 1 saat boyunca buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra, ocağımıza döküm ızgara tavamızı yerleştiriyoruz. Isındığından emin olduğumuz tavanın içine etleri bırakıyoruz. Etlerimizi mühürleyerek sularının çıkmasını engelliyoruz. Alt üst ettikten sonra servisimize hazırdır. Izgara yanında isteğe göre pilav veya makarna eşliğinde servis edilebilir. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Hindi eti, düşük yağ içeriği ve yüksek protein değeriyle sağlıklı bir et seçeneğidir. Ayrıca içerisinde bulunan B vitaminleri, demir ve çinko gibi mineraller, vücut sağlığı açısından önemli faydalar sağlar. Hindi ızgara tava, diyet yapanlar ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmek isteyenler için ideal bir yemektir. |