Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?
25 Temmuz 2024

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme

Yeni yıl yaklaşırken, evde davet verecek olanlar, hindiyi nasıl daha güzel bir şekilde pişirmenin telaşı içine girmeye başlar. Hindi pişirmek, zor olduğu varsayılan bir olaydır. Ancak mutfak uzmanlarına göre bu iş hiç de zor değildir, sadece bazı hususlara dikkat etmek gereklidir. İlk olarak, daha önce mutlu mutfaklara konuk olan Executive Chef Cavit Ünal'ın sözlerine kulak vermek gerekir. Daha sonra da hindi pişirme ile ilgili genel püf noktalarına bir göz atalım.

Hindi Pişirme Teknikleri

Eskiden hindilerin sert ve kuru şekilde pişirildiğini fakat artık birçok kişinin hindi pişirmeyi öğrendiğini belirten Cavit Ünal, evde hindi pişirecek olanlara, ilk önce hindiyi haşlamalarını tavsiye ediyor. Çünkü evdeki hiçbir fırın, hindiyi yeterince iyi pişiremez. Haşlanmış hindinin üzerine yoğurt veya krema bazlı bir sos sürülür ve ardından fırınlanır. Hindinin kötü kokusunu almak için patates ve kereviz sapı konulabilir. Ayrıca hindiyi fırından çıkarmadan beş dakika önce yarım limon suyu sıkılır ve bu şekilde tepsinin kokusu alınır.

Marine Etme ve Hazırlık

Uzmanların tavsiye ettiği diğer püf noktaları ise hindi pişirilmeden önce zeytinyağı, sirke, limon suyu, tuz, biber ve baharatlar ile marine edilirse daha lezzetli olur. Bu karışımda hindinin buzdolabında 2 güne kadar bekletilmesi mümkündür. Hindi eti bıçak ile delinerek içerisine biberiye ve defne yaprağı koyulabilir. Fırınlamadan önce tepsiye konulacak havuç, kuru soğan, sarımsak ve kök kereviz hindinin lezzetini artırır. Hindiyi içerisine çeşitli malzemeler konularak pişirmek isteniyorsa, malzemeler doldurulduktan sonra sağlam bir iplikle hindinin gövdesi dikilir ve ayakları da birbirine bağlanır. İç malzemeler pişirilmeden hemen önce konulmalıdır; yarım saatten fazla bekletilirse içerisinde bakteri oluşabilir.

Fırınlama ve Pişirme Süreci

Hindinin üstü iyi bir şekilde kızarmış ve özel olarak tatlanmış olsun isterseniz, pişme süresi bitmeden 15 dakika önce 3-4 yemek kaşığı kadar balı ılık su ile inceltilir ve fırça ile hindinin üstüne sürülür. Parlak, nar gibi ve özel lezzetli bir hindi elde edersiniz. Hindinin daha iyi bir şekilde kızarması için pişirme işleminin son bir saatinde tereyağı da sürülebilir. Hindinin pişirileceği kabın büyüklüğü de önemlidir. Hindi kaba konduğunda etrafında 5-7 santimetre boşluk bırakılmalıdır.

Servis ve Sunum

Pișerken kurumamasını sağlamak için fırına ayrı bir tepsi içerisinde su konulabilir ve bu su pişme süresi boyunca kontrol edilip eksildikçe eklenebilir. Hindiyi donmuş olarak almışsanız, pişirmeden önce tamamen çözülmüş olmasına dikkat edilmelidir. Pişirme işleminin ilk bir saatinde hindinin üstü alüminyum folyo ile kaplanıp daha sonra folyoyu alarak hindinin kızarması sağlanabilir. Alternatif olarak, pişirme işleminin son bir saatinde folyo ile kaplanarak iç bölümlerin daha iyi pişmesi sağlanabilir.

Pişen hindiyi 30 dakika kadar oda sıcaklığında bekletin. Bu bekleme süresi boyunca hindi bıraktığı suyu geri çekecek ve daha kolay bir şekilde servis yapma duruma gelecektir. Hindi pişirilen fırının ısısı 160 dereceden düşük olmamalıdır. Boyutundan pişirildiği fırının markasına kadar birçok faktör hindinin pişme süresini etkileyebilir. Genel bazı pişirme süreleri ise şu şekildedir:

  • 2-4,5 kilo arasındaki hindiler 2-3 saatte
  • 5-7,5 kilo arasındakiler 3-4 saatte
  • 8-12,5 kilo arasındakiler 4-5 saatte pişer.
Hindinin pişip pişmediğini kanadını tutarak da kontrol edebilirsiniz. Kemiği kolay bir şekilde ayrılıyorsa pişmiş demektir.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Boynu Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Güncel

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği