Hindi, eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve genellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmezi olarak bilinir. Hindi eti, tavuk etinden daha lezzetli olmasının yanı sıra, yılbaşı döneminin getirdiği duygusal bağlamla birlikte bir figür haline gelmiştir. Ancak hindi eti, sadece yılbaşı sofralarında değil, günlük beslenme rutinlerinde de yer alması gereken sağlıklı bir protein kaynağıdır. Hindi eti, tavuğa ve kırmızı ete göre daha yüksek protein değerine sahiptir. Günlük beslenme içinde maalesef henüz hak ettiği yeri bulamayan hindi eti, yalnızca yılbaşında popüler olmaktadır. Sağlıklı beslenmeye önem verenler için ideal bir seçim olan hindi eti, düşük yağ oranıyla dikkat çeker. Şimdi size bu besin değeri yüksek ve yağ oranı az olan hindi etinden çorba tarifi vereceğim. İşte tarifimiz: Hindi Çorbası Malzemeleri
Hindi Çorbası Nasıl Yapılır? Hindi bir tencerenin içerisine konur ve üzerine su ilave edilerek haşlanır. Haşlanan hindi suyunun içerisinden alınarak didiklenir. Küçük bir kapta un, yoğurt, yumurta ve limon suyu karıştırılarak hindi çorbasının terbiyesi oluşturulur. Bu karışım, tenceredeki hindi suyunun içine ilave edilir. Hafifçe karıştırılır ve didiklenmiş hindi etleri de içine eklenir. Ardından şehriyeler de ilave edilir ve kısık ateşte kaynamaya bırakılır. Şehriyeler pişince, tuz ve kızdırılmış tereyağı da eklenerek çorba servis edilir. Besinler açısından zenginleştirilmiş olan hindi çorbası hazırdır. Afiyet olsun. |