Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri
25 Temmuz 2024

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu

Fırında hindi budu yapımı, beyaz etlerin belki de en lezzetlisi olan hindi etini en güzel şekilde sunar. Ancak, hindi eti diğer beyaz etlere kıyasla daha uzun sürede pişer. Bunun sebebi, hindi etinin henüz seri üretime geçmemesi ve ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy ürünleri olmasından kaynaklanmaktadır. Kış mevsiminde her yerde ve uygun fiyata bulabileceğiniz hindi etini en lezzetli şekilde hazırlamak isterseniz, bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederiz. Fırın poşetinde pişirildiği için sebzeler ve et kendi vitamin değerlerini içinde hapsedecektir. Bu sayede hem çok lezzetli hem de sağlıklı bir yemek hazırlamış olursunuz. Kolay gelsin.

Fırında Hindi Budu Malzemeleri

  • 1 adet bütün hindi budu
  • 3 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Hindi Budu Yapılışı

İlk olarak, hindi budunun üzerine 7-8 adet bıçağın ucu ile derin çizikler atın. Geniş bir kasenin içine yoğurdu ve mayonezi alın. Üzerine zeytinyağını, baharatları ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsağı rendeleyip yoğurtlu karışımın üzerine ilave edin.

Patatesleri soyun. Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışım ile budun her tarafını güzelce bulayın. Budu fırın poşetine yerleştirin. Üzerine patatesleri bütün halde, eğer patatesler çok iri ise ortadan ikiye keserek budun üzerine yerleştirin. Soğanları ilave edin. Yoğurtlu sosun kalanını fırın poşetine ilave edin. Poşetin ağzını en uç kısmından kapatın ve malzemenin içeride güzelce harmanlanması için iki eliniz ile tutarak havada sallayın. Fırın poşetini fırın tepsisine yerleştirip, tam ortasından tırnak büyüklüğünde bir delik açın. Önceden ısınmış fırında ilk olarak 15 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip, bir saat kadar pişirin. Hazır olan yemeğinizi bulgur pilavı ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Ekstra Bilgiler

Hindi eti, yüksek protein içeriği ve düşük yağ oranı ile bilinir. Ayrıca hindi, B vitaminleri ve mineraller bakımından zengindir. Bu tarifte, hindi etinin lezzetini artırmak için yoğurt ve baharatlar kullanılmıştır. Yoğurt, eti yumuşatırken, baharatlar lezzet katar. Fırın poşeti kullanımı ise etin ve sebzelerin kendi buharında pişmesini sağlar, böylece vitamin ve mineraller korunur.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri