Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi kapama tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi kapama zor bir yemek değildir. Herkes kolaylıkla yapabilir. Hindi eti kırmızı ete göre daha çok vitamin, mineral ve protein içeriyor. Ayrıca hindi kapamada B, B1, B6, çinko ve potasyum vitaminleri bolca bulunuyor. Hindi etinin besin değeri yüksektir. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etindeki vitamin, mineraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artırıyor.

Hindi kapama tarifinin malzemeleri
  • Yarım kilo kemikli hindi,
  • 3 tane orta boy patates,
  • 3 tane iri soğan,
  • 2 tane orta boy havuç,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 silme tatlı kaşığı un,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 7 tane karabiber,
  • İsteğe göre defne yaprağı ve kereviz sapı.
Hindi kapama tarifi nasıl yapılır?

Hindi kapama yapmak için ilk önce bir yemek kaşığı tereyağı tencereye alarak salça, sarımsak ve soğanları kavuralım. Daha sonra etleri ilave ederek birkaç kez çevirelim. Halka halinde doğranmış havuç ve elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri ekleyelim. Üzerine unu serpiştirip birkaç kez daha çevirelim. Daha sonra karabiber, tuz, arzuya göre defne yaprağı ve kereviz sapını da ekleyerek üzerini hafifçe kapatacak kadar su dolduralım. (Tencerede pişirecekseniz arada sıcak su ekleyin veya suyunu biraz fazla koyarak 40 dk pişirin). Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatarak altını kısalım. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Tencerenin altını kapattıktan sonra 10 dakika bekleyerek havasını alalım. Sonra kapağı açalım. Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

Hindi Kapama Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri