Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma: Özel Davetlerin Gözde Yemeği

Hindi sarma, özel davet yemekleri için ideal bir seçenek olup, lezzetli ve besleyici bir yemektir. İsteğe bağlı olarak tavuk eti ile de hazırlanabilir ancak hindi eti, tavuk etine göre daha besleyici ve yüksek besin değerine sahiptir. Hindi sarma, özellikle hindi etinin but kısmından yapılmaktadır. But kısmı, hindi etinin en lezzetli ve yumuşak bölümüdür ve göğüs kısmına göre daha fazla yağ oranına sahiptir.

Hindi Sarma İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 adet kemiksiz ve hafif ezilmiş bütün but
  • Bir avuç arpacık soğan
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 500 gr ıspanak
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 adet dolmalık kırmızı biber
  • 8 diş sarımsak

Hindi Sarma Nasıl Yapılır?

Yanmaz bir tavaya sıvı yağı ilave edin ve ısıtın. Arpacık soğanlarının kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Yağın içine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Sarımsakların kabuklarını soyup tavaya ekleyin ve karıştırın. Ispanakları iyice temizleyin ve bol suda yıkayın. Ardından ince ince doğrayın. Biberleri de temizleyip yıkadıktan sonra küçük küpler halinde doğrayın ve soğanların yanına ilave edip karıştırın.

Yıkanmış ıspanakları, biberler yumuşadıktan sonra tavaya ekleyin. Ispanaklar suyunu çekene kadar kavurun. Ispanaklar suyunu çekince hazırlanan harcın içine tuz ve baharatları ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın.

Ezilmiş ve yaprak şeklinde açılmış olan hindi etini tezgahın üzerine alın. Etin bir kenarına hazırlanan ıspanaklı harçtan koyun. Hindi etini harçlı olan yerinden başlayarak dikkatlice rulo şeklinde sarın. Sarılan hindi sarmaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Kalan etleri de aynı şekilde sarıp fırın tepsisine dizin. Eğer hindi etinin kenarları sarıldığında açılıyorsa, mutfak ipi ile sabitleyin.

Fırını 185-190 dereceye ayarlayın. Hindi sarmaların her tarafı nar gibi kızarana kadar fırında pişirin. Kızaran etlerin üzerine folyo kapatın ve fırının ayarını 170 dereceye düşürüp bu şekilde yarım saat daha pişirin. Verilen sürenin ardından hindi sarmaları kontrol edin ve etler yumuşamışsa servis tabaklarına alıp sunum yapın. Sıcak olarak sunulan hindi sarmanın yanına salata veya pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz. Doyurucu özelliği fazla olduğundan, ekstradan yanına yemek yapmanıza gerek yoktur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri