Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksektir. Hindi sarma, hindi etinin but kısmından yapılmaktadır. Hindi etinin en leziz kısmı olan but tarafı, yumuşak yapıda olup yağ oranı da göğüs kısmına göre ibraz daha fazladır.

Hindi Sarma İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 tane bütün but (Kemiksiz ve hafif ezilmiş)
  • Bir avuç arpacık soğan
  • 1 tane dolmalık sarı biber
  • Yeteri kadar tuz
  • 500 gr ıspanak
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 fiske karabiber
  • 1 şeker kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 8 diş sarımsak
Hindi Sarma Nasıl Yapılır?

Yanmaz bir tavanın içerisine sıvı yağ ilavesi yapıp ısıtın. Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Yağın içerisine soğanları ilave edip kavurmaya başlayın. Sarımsakların kabuklarını soyun ve soğanların yanına ilave edip karıştırın. Ispanakları iyi bir şekilde temizleyin ve yıkayın. Bol suda yıkanmış olan ıspanakları ince şekilde doğrayın. Biberleri de temizleyip yıkadıktan sonra minik küp şekilde doğrayın ve soğanların yanına ilave edip karıştırın.

Yıkanmış olan ıspanakları biberler yumuşadıktan sonra tavanın içerisine ilave edin. Ispanakları suyunu çekene dek kavurun. Ispanaklar kendi suyunu verip çekince hazırlanmış olan harcın içerisine tuz ve baharat ilavesi yapın. Bütün malzemeleri ilave edilen harcı bir güzel karıştırın.

Ezilmiş ve yaprak gibi açılmış olan hindi etinden bir parça tezgâhın üzerine alın. Etin bir kenarına hazırlanmış olan ıspanaklı harçtan ilave edin. Hindi etinin harçlı olan yerinden başlayıp dikkatli bir şekilde rulo olacak biçimde sarın. Sarılan hindi sarmaları yağlanmış fırın tepsisinin içerisine yerleştirin. Diğer kalan etleri de aynı şekilde sarın ve fırın tepsisinin üzerine alın. Eğer hindi etinin kenarları sarıldığında açık kalıyor ise mutfak da kullanılan fırın ipi ile dikin.

Fırının ayarını yaklaşık 185-190 dereceye getirin. Hindi sarmaların her tarafları nar gibi kızarana dek fırında pişirin. Kızaran etlerin üzerine bir folyo kapatın ve fırının ayarını 170 dereceye düşürüp bu şekilde yarım saat kadar pişirin. Verilen sürenin ardından hindi sarma yemeğini kontrol edin ve etler yumuşamış ise servis tabaklarına alıp sunum yapın. Sıcak olarak sunum yapılan hindi sarma yemeğinin yanına sadece salata veya pirin. Pilavı hazırlayabilirsiniz. Doyurucu özelliği fazla olduğu için ekstradan yanına yemek yapmanıza gerek yoktur.

Afiyet olsun.

Hindi Sarma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri