Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri


Hindi Kavurma

Hindi kavurma, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Pilavların yanında harika bir uyum sağlar. Hindi etini pişirmek için usta olmanıza gerek yok, yalnızca bazı püf noktalarına dikkat etmeniz yeterlidir. Uygun bir tencere veya fırın kabı kullanmak, etlerin yumuşacık ve lokum gibi olmasını sağlar. Hindi eti, kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içerir ve özel davetlerinizde ya da misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir alternatiftir.

Hindi eti, B, B1 ve B6 vitaminleri bakımından zengin olup, çinko ve potasyum gibi mineraller içerir. Bu besin değerleri, kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırır. Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle soğuk kış aylarında vücut direncini artırır.

Hindi Kavurmanın Malzemeleri

  • 1 kilo hindi but
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı salça
  • Biraz kekik
  • Biraz tuz
  • Su
  • 1 tane orta boy domates

Hindi Kavurma Nasıl Yapılır?

Hindi kavurma yapmak için öncelikle hindi etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Eti yıkayıp süzdükten sonra, sıvıyağ ve margarini bir tencereye koyun. Yağlar eridikten sonra etleri ekleyip kavurmaya başlayın. Az miktarda tuz ekleyerek lezzetini artırabilirsiniz. Etler önce suyunu salacak, ardından suyunu çekecektir. Bu aşamada azar azar su ekleyerek etlerin iyice pişmesini sağlayın.

Etler piştikten sonra, küçük doğranmış soğanı, salçayı, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ve kekiği tencereye ekleyin. Orta ateşte yaklaşık 10 dakika pişirin. Suyunu ve tuzunu ayarladıktan sonra biraz daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Hindi kavurma, toplamda 30-40 dakika içinde hazırlanabilecek lezzetli bir yemektir.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri