Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında hindi sosu tarifi hindi etine çok yakışıyor. Fırında piştiği için çok hafif oluyor. Hindi sosunu hindi etinin üzerine ilave edince çok güzel oluyor. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Misafirlerinize ikram edeceğiniz çok güzel bir yemektir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarındandır. Fırında hindi sosu ile yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Kalp hastalıklara ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etinde bulunan vitaminler ve mineraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci çok fazla artıyor. Herkesin severek yediği bir yemektir. Pilavla beraber yendiğinde hem tok tutar hem de enerji verir. Çocuklar içinde çok sağlıklı bir yemektir.

Fırında hindi sosunun malzemeleri
  • 1 kg hindi but,
  • 2 çorba kaşığı domates salçası,
  • 3 tane orta boy domates,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tane orta boy soğan,
  • 3 tane yeşil biber,
  • Biraz sıvı yağ,
  • Biraz su,
  • Biraz tuz,
  • Karabiber
Fırında hindi sosu nasıl yapılır?

İlk önce hindi butlarını yıkayalım ve süzdürelim. Sonra etlerimizi dilimleyip fırın tepsisine koyalım. Üzerine çok az sıvıyağ gezdirip tuz, karabiber, kekik ve parçalanmış defne yaprağını yavaş yavaş serpiyoruz. Sonra üzerine önce yağlı kâğıt ve sonra folyo ile güzelce kapatalım. Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlayalım ve fırına verip pişirelim.

Fırında Hindi Sosu için: Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım. Tencereye sıvıyağı koyarak soğanı ve sarımsağı soteleyelim. Salçasını ilave edip karıştıralım. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim. Tuzunu da ilave edelim. Sonra da kaynamaya bırakalım. Domatesleri dilimleyelim. Biberleri de iri iri dilimleyelim ve sonra hindi etinin pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine domates ve biber dilimi yerleştirelim. Pilavı için, tencereye sıvı yağ koyalım. Pirinci iyice yıkayıp, süzerek tencereye koyup kavuralım. İyice kavurduğumuz pirincin üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Sonra et suyunu ve tuzunu da atalım ve iyice karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım. İsteğe göre pilavı ters çevirip servis yapabilirsiniz. Pişen hindi etlerini pilavın etrafına dizelim. Tepside kalan sosun üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Fırında Hindi Sosu Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri