Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri
21 Temmuz 2024

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Sosu

Fırında hindi sosu tarifi, hindi etine çok yakışan ve fırında piştiği için oldukça hafif olan bir yemektir. Hindi sosu, hindi etinin üzerine ilave edilince enfes bir lezzet sunar. Pilavın yanında mükemmel bir uyum sağlar ve etler yumuşacık, lokum gibi olur. Misafirlerinize ikram edebileceğiniz harika bir yemektir. Türk mutfağının vazgeçilmez tatları arasındadır. Fırında hindi sosu, yüksek vitamin, mineral ve protein içerir. Bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri bulunur. Ayrıca çinko ve potasyum içerir. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırır. Hindi etinde bulunan vitaminler ve mineraller, bağışıklık sistemini de güçlendirir. Hindi eti, soğuk kış aylarında vücut direncini artırır. Herkesin severek tükettiği bir yemektir. Pilavla beraber yendiğinde hem tok tutar hem de enerji verir. Çocuklar için de oldukça sağlıklı bir yemektir.

Fırında Hindi Sosunun Malzemeleri

  • 1 kg hindi but
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 tane orta boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 tane yeşil biber
  • Biraz sıvı yağ
  • Biraz su
  • Biraz tuz
  • Karabiber

Fırında Hindi Sosu Nasıl Yapılır?

İlk önce hindi butlarını yıkayalım ve süzdürelim. Sonra etlerimizi dilimleyip fırın tepsisine koyalım. Üzerine çok az sıvı yağ gezdirip tuz, karabiber, kekik ve parçalanmış defne yaprağını yavaş yavaş serpiyoruz. Sonra üzerine önce yağlı kağıt ve sonra folyo ile güzelce kapatalım. Fırınımızı önceden 180 dereceye ayarlayalım ve fırına verip pişirelim.

Fırında Hindi Sosu için:

Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayalım. Tencereye sıvı yağı koyarak soğanı ve sarımsağı soteleyelim. Salçasını ilave edip karıştıralım. Sıcak suyu yavaş yavaş ilave edelim. Tuzunu da ekleyelim. Sonra kaynamaya bırakalım. Domatesleri dilimleyelim. Biberleri de iri iri dilimleyelim ve sonra hindi etinin pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine domates ve biber dilimi yerleştirelim.

Pilav İçin:

Tencereye sıvı yağ koyalım. Pirinci iyice yıkayıp, süzerek tencereye koyup kavuralım. İyice kavurduğumuz pirincin üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Sonra et suyunu ve tuzunu da atalım ve iyice karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatarak pişirmeye bırakalım. İsteğe göre pilavı ters çevirip servis yapabilirsiniz. Pişen hindi etlerini pilavın etrafına dizelim. Tepside kalan sosun üzerine gezdirelim ve servis yapalım.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri