Hindi Eti Kavurma Hindi eti kavurma, oldukça lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanında mükemmel bir uyum sağlar. Etler yumuşacık ve lokum gibi olur. Hindi eti kavurma pişirmek için uzman olmaya gerek yoktur. Sadece bazı püf noktalarına dikkat etmek yeterlidir. Örneğin, uygun bir tencere veya fırında pişirecekse uygun bir fırın kabı kullanmak gereklidir. Hindi kavurma eti, kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriğine sahiptir. Özel davetlerde veya misafirlere sunulabilecek en güzel yemeklerden biridir. Hindi eti kavurmayı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi eti kavurma ile kısa sürede lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz. Hindi eti kavurma bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içerir. Ayrıca çinko ve potasyum açısından da zengindir. Besin değeri yüksek olan hindi eti kavurma, kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk kış aylarında direnci artırır. Hindi Eti Kavurmanın Malzemeleri
Hindi Eti Kavurma Nasıl Yapılır? İlk olarak, hindi etini yıkayıp süzün. Daha sonra etleri küp-küp doğrayın. Soğanı ve biberi de küçük küçük doğrayın. Tavaya çiçek yağı ile birlikte hindi etlerini alın. Kavrulmaya başlayınca içine soğan ve biberi ekleyin. Etleri iyice kavurun. İstediğiniz baharatları ve tercihinize göre istediğiniz miktarda ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. İsterseniz pul biberi yerken ekleyebilirsiniz. Pilav üzerinde veya lavaş içine yeşillikler veya salatalar koyarak dürüme sarabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapın. Pilav üzerinde servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |