Fırında hindi, özel davetlerde ve yılbaşı sofralarında sıklıkla tercih edilen, lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi eti, kırmızı ete göre daha düşük kolesterol seviyesine sahip olup, yüksek miktarda demir, vitamin, mineral ve kalsiyum içerir. Bu nedenle, büyükten küçüğe herkesin hindi etinden faydalanması önerilir. Fırında Hindi Malzemeleri
Öncelikle hindinin içini ve dışını temizleyip yıkayın. Temizlenmiş, tütsülenmiş ve yıkanmış hindinin ayaklarını gerisine geçirin. Bir tencerenin içine hindiyi, yağı, soyulmuş ve dörde bölünmüş soğanı, üzeri kazınmış ve yine dörde bölünmüş havucu, sarımsağı ve bir bardak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatarak ocağa koyun. Su kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Hindiyi fırın tepsisine yerleştirin ve haşlanmış yağlı suyundan bir kaşıkla üzerine ilave edin. Önceden ısıtılmış kızgın fırına hindiyi yerleştirin. Hindi yumuşayıp üzeri nar gibi kızarınca diğer tarafını çevirin. Hindinin içindeki her tarafın nar gibi kızarması için fırında pişirmeye devam edin. Ayrıca, pişme süresi boyunca hindinin suyundan ara sıra üzerine dökün. Kızaran hindinin göğüs, kol ve but kısımlarını ayırarak servis tabağına yerleştirin. Tenceredeki sebzeleri süzgeçten geçirip püre haline getirerek sos olarak hindinin üzerine dökün. Ekstra Bilgiler Fırında hindi yaparken bazı önemli noktalara dikkat etmek yemeğin lezzetini artırır:
Afiyet olsun! |