Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Hindi Füme

Hindi Füme

Hindi Füme, diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes hayvanları bu işleme tabi tutulabilir. Füme işlemi etteki suyu uzaklaştırmak ve etin hiçbir şekilde ateş görmeden dumandaki bakteri öldüren maddelerin ete geçmesini sağlayarak ette başka zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını önlemektir. Oldukça zahmetli ve uzun bir süreci vardır. Ama aldığınız lezzet bu yorucu süreci unutturuyor. Hindi füme protein bakımın çok zengin olup uzun süre tok tutma özelliğine sahip bir besindir. Diyet listenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Hemen tarifimize geçelim.

Hindi Füme Malzemeleri

  • 250 gr hindi göğüs eti bütün halde olması gerekiyor.
  • Delikli süzgece benzer bir tepsi ya da ince delikli bir kevgir
  • Yarım kilo yeterli
  • Tütsüleme dumanı için meşe ya da kayın odununa ait talaş

Hindi Füme Nasıl Yapılır?


Kaya tuzu içindeki asitler bakımından, pişirici bir maddedir. Burada Tuzun pişirme özelliğinden de faydalanacağız. Altı delik olan bir tepsiye (Bu ince delikli bir kevgir de olabilir) tepsinin tamamını kaplayacak şekilde bolca kaya tuzu dökülür. Bütün halde olan hindi göğsü bir şiş yardımı ile delinir. Bu işlemi yapmamızın nedeni tuzun etin içine tamamen işlemesidir. Hindi göğsü tuzla tamamen temas edecek şekilde tepsiye koyulur. Daha sonra hiçbir yeri görünmeyecek şekilde üzeri de tamamen kaya tuzu ile kaplanır. Eti aynen bu şekilde buz dolabına koyuyoruz ve 24 saat bekletiyoruz. Ertesi gün eti dolaptan çıkarıp tekrar aynı işlemleri yeni kaya tuzu ile yapıyoruz. Yani ilk işlemde kullandığımız tuzları atıp yeni tuzla yapmamız gerekiyor. Bu sefer etin üstte kalan kısmını alta alıp yeniden tuzla kaplıyoruz ve yanı şekilde 24 saat buzdolabında bekletiyoruz. Böylece 2 günlük süreç geçmiş oldu. Bu süreden sonra et zaten kaya tuzuyla bir miktar pişmiş oldu. Hindi göğsünü fazla tuzunu atması için soğuk su dolu bir kabın içine alıp 24 saat daha buz dolabında bekletelim. 24 saatin sonunda eti suyun içinden çıkaralım ve hiçbir şey yapmadan üstü açık bir şekilde buzdolabında 24 saat daha bekletelim.

Bu işlemi yapmamızdaki amaç etin kurumasını sağlamaktır. Böylece işlemlere başladığımızdan bu yana tam 4 gün geçmiş oldu. Şimdi tütsüleme işlemi için her şey hazır. Meşe ya da kayın ağacına ait odunları talaş haline getiriyoruz. Maalesef odunları talaş haline getirmek işin en zor kısmı. Talaş halindeki odunları bir tencerenin dibine koyuyoruz. Hindi göğsünü tekrar kevgire oturtup üzerinide bir kapakla kapatıp talaş koymuş olduğumuz tencerenin üzerine koyup ocağımızın altını kısık bir şekilde açıyoruz. Odunlar ısının etkisi ile bir süre sonra tütmeye başlayacaktır. Hindi göğüs etimiz yaklaşık 1 saat boyunca dumanla tütsülensin. 1 saat sonra etimizin arkasını çevirip 30 dakika kadar da arkasının tütsülenmesini sağlayalım. Böylece tütsüleme işlemi bitti. Ama et daha tam olarak pişmedi. Son aşama olarak fırınımızı 120 dereceye ayarlayıp iyice ısındıktan sonra etimizi fırına atıp yaklaşık 2.5 saat de fırında pişmesini sağlıyoruz. Bu süre sonunda hindi göğüs etini fırından çıkarıp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra çok, çok ince dilimler halinde etimiz servise hazır hale geliyor. Çok zahmetli ve uzun işlemli olmasına rağmen muhteşem bir lezzet.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 19.01.2024 01:18:52
Hindi Füme ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Hindi Füme Yorumları
şifre

1 Yorum Yapılmış "Hindi Füme"
Füme etlerim çok tuzlu oldu ve fırında dış kısım çok kurudu. Yapılan yalnis tam olarak hangi kısımda teşekkürler
Barış . 26.10.2018 02:07:00
CEVAP YAZ
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen...
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hin...
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lez...
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar o kadar değ...
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi...
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması...
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir....
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle...
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşidi. Benim de severek yaptığım hi...
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu...
Hindi Tandır
Hindi Tandır
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak...
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17. Yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. Hindi g...

 

Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu
Hindi Fırında
Popüler İçerik
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi...
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y...
Dişi Hindi
Dişi Hindi
Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısm...
Hindi Yumurtası
Hindi Yumurtası
Hindi yumurtası, protein, A ve B sınıfı vitaminleri, demir, fosfor benzeri mineraller açısından zengindir. Tavuk yumurtasına nispeten boyutu ek olarak...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024