Hindi Göğsü Hindi göğsü, lezzetli ve sağlıklı bir besin kaynağıdır. Bu tarifle, eti yumuşacık ve lokum gibi pişirebilirsiniz. Hindi etini pişirmek için usta olmanıza gerek yok; sadece bazı püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli. Evde kolayca ve lezzetli bir şekilde hindi göğsü hazırlayabilirsiniz. Hindi eti, kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içerir. Özel davetlerinizde veya misafirlerinize sunabileceğiniz en güzel yemeklerden biridir. Hindi sevmeyen yoktur ve hindi göğsü de oldukça lezzetlidir. Hindi göğsünden birçok yemek yapılabilir ve hepsi de çok vitaminli ve sağlıklıdır. Hindi eti, bol miktarda B, B1 ve B6 vitaminleri içerir. Ayrıca çinko ve potasyum da bulunur. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırır. Hindi etindeki vitamin ve mineraller bağışıklık sistemini de güçlendirir. Soğuk kış aylarında direncinizi artırır. Hindi Göğsü Tarifinin Malzemeleri
Hindi Göğsü Tarifi Nasıl Yapılır? İlk olarak, fırının önceden ısınmış olması gerektiği için fırını 190 dereceye ayarlayın. Hindi göğsünün derilerini kağıt havluyla kurulayın ve göğüs kısmı üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine yerleştirin. Ardından, 4 çorba kaşığı tereyağını hindilerin üzerine sürüp, tuz ve karabiberi serpin. Arpacık soğanları tepsinin altına yerleştirip üzerine tavuk suyu dökün. Tepsiyi fırına alın ve et termometresi 75 dereceyi gösterene kadar yaklaşık 1 saat pişirin. Hindiyi fırından çıkarıp bir kesme tahtasına alın ve üzerine folyo örtün. Hindi dinlenirken et sosunu hazırlayın. Tenceredeki artan suyu küçük bir tencereye alın ve kısık ateşte kaynatın. Küçük bir kasede kalan 2 çorba kaşığı tereyağı ve unu çatalla ezerek macun kıvamına getirin. Bu macunu et suyuna karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin ve koyulaşana kadar pişirin. Hindi göğüs etini kemikten ayırın ve dilimler halinde servis tabağına yerleştirin. Yanına veya üzerine et sosunu ekleyin. Hindi göğsünüz servise hazırdır. Afiyet olsun. |