Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi göğsü

Hindi göğsü çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Bu tarifte et yumuşacık ve lokum gibi oluyor. Hindi etini pişirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Artık evinizde hindi etini kolayca ve çok lezzetli bir şekilde yapacaksınız. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindiyi sevmeyen yoktur. Hindinin göğsü de çok tatlıdır. Hindi göğüsünden birçok yemek yapılır. Hepsi de çok vitaminli ve sağlıklı oluyor. Hindi etinde bol miktarda B, B1 ve B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca hindi etinde çinko ve potasyum da bulunuyor. Hindi eti kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini arttırıyor. Hindi etindeki vitamin ve mineral bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci arttırıyor.

Hindi göğsü tarifinin malzemeleri
  • 2 tane 1,5 kilo kemikli hindi göğsü eti,
  • 10 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • İri taneli tuz,
  • İri taneli taze çekilmiş karabiber,
  • 2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş arpacık soğan,
  • 2 bardak tavuk suyu,
  • 2 çorba kaşığı un
Hindi göğsü tarifi nasıl yapılır?

Fırınımızın önceden ısınmış olması gerektiği için ilk önce fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım. Daha sonra hindi göğsümüzün derilerini kâğıt havluyla kuruluyalım. Sonra göğüs kısmı üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine koyalım. Sonra 4 çorba kaşığı tereyağını hindilerin üzerine sürüp, tuz ve karabiberi dökelim. Daha sonra arpacık soğanları tepsinin altına yerleştirip üzerine tavuk suyu dökelim. Sonra tencereyi fırına alıp et termometresi 75 dereceyi gösterene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim. Daha sonra hindi göğüslerini fırından çıkartıp bir kesme tahtasına alalım. Sonra üzerine folyoyu örtelim. Daha sonra et sosunu hazırlarken hindiyi dinlenmeye bırakalım. Ardından tenceredeki artan suyu küçük bir tencereye alalım ve kısık ateşte kaynatalım. Küçük bir kâsede kalan 2 çorba kaşığı tereyağını ve unu çatalla ezelim. Macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edelim. Daha sonra bu macunu et suyuna karıştıralım. Tuz ve karabiberi de ekleyelim. Koyulaşana kadar pişirelim. Daha sonra hindi göğüs etini kemiğinden ayıralım. Servis tabağına dilimler halinde dizelim. Yanına veya üstüne et sosunu da ekleyelim ve hindi göğsümüz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Hindi Göğsü Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kapama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Güncel

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri