Hindi Sosu Son zamanlarda tüketimi hızla artan hindi, sağlıklı bir besindir ve çeşitli yemeklerde kullanılabilir. Hindiyi birçok pişirme yöntemiyle hazırlamanız mümkündür. Bu tür etleri lezzetlendirmek için şüphesiz en önemli unsur lezzetli soslardır. Hindiyi soslayıp pişirdikten sonra ya da piştikten sonra sos dökerek çeşitli şekillerde hazırlayabilirsiniz. Severek hazırladığım ve hindiyi nefis hale getirdiğini düşündüğüm, çoğu kez yapmış olduğum hindi sosu tarifini sizinle de paylaşmak isterim. Sosu hazırlamadan önce hindiyi çok temiz bir şekilde yıkamanız gerekmekte. Daha sonra küçük tüyleri kontrol edip eğer kalmışsa ocağın üstünde ateşi yakıp çevirmeliyiz. Bu sosu hindiyi pişirmeden bir gün önce hazırlayıp sürüp dolapta bekletmeniz ekstra lezzet katacaktır. Şimdi gelelim sosumuza. Hindi Sosu İçin Gerekli Malzemeler
Malzemeleri hazırladıktan sonra genişçe bir kase alıyoruz. Önce kuru soğanı rendeleyip fazla suyunu alıyoruz. Ardından sarımsakları da ezip soğanla karıştırıyoruz. Salçayı, yoğurdu, zeytinyağını ve baharatları da ekleyerek hepsinin iyice birbirine karışmasını sağlıyoruz. Sonra hindiyi geniş bir tepsiye alıp bu sosu iyice hindiye yediriyoruz. Her tarafa eşit miktarda sürülmesi önemli. Sosun tamamını sürdükten sonra fırın poşetine hindiyi koyup 1 gün buzdolabında bekletiyoruz. Ertesi gün fırına atıp nar gibi olana kadar pişiriyoruz. Bu lezzeti tatmak ve enfes kızarmış hindiden tatmak isterseniz, bu sosla hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun. |