Hindi Nasıl Pişirilir?
21 Temmuz 2024

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi pişirmek, özellikle yılbaşı gibi özel günlerde tercih edilen bir gelenektir. Hindi eti, fırında dolma olarak pişirilebileceği gibi parçalar halinde ızgara, sote gibi tariflerde de kullanılabilir. Son yıllarda hindi etinden yapılan döner, sucuk, salam ve sosis gibi yiyecekler de popüler hale gelmiştir. Bu yazıda, lezzetli bir hindi dolması yapmanın ayrıntılarını paylaşacağız. Hepinize kolay gelsin ve mutlaka denemenizi öneririz.

Gerekli Malzemeler

  • En az 6-8 kg arasında bütün hindi
  • 2 adet patates
  • 1 adet kereviz
  • 8-12 adet arpacık soğan
  • 1 kahve fincanı kuş üzümü
  • 1 kahve fincanı Şam fıstığı
  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 adet taze soğan
  • Bir tutam kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 8-10 adet haşlanmış kestane
  • Baharat olarak az tarçın, karabiber ve tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Hindi Etini Soslamak İçin Gerekli Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet limon rendesi
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlıklarınıza erken saatte başlamanızı öneririz. İlk olarak, bir kasede bal, sıvı yağ, domates salçası ve limon rendesini karıştırın. Ayıklanmış ve temizlenmiş bütün hindiyi bu sosla iyice kaplayın. Bu işlem, hindi etinin daha lezzetli olmasını sağlayacak ve eti marine etmiş olacaksınız. Marine edilmiş hindiyi buzdolabında 2-3 saat bekletmelisiniz. Bu arada iç pilavı hazırlamaya başlayın.

Hindi eti normalde çabuk pişmez. Ancak günümüzde hindi pişirme torbaları işimizi kolaylaştırıyor. Bir tencerede tereyağının içinde kuru soğan ve taze soğanları ince kıyarak kavurmaya başlayın. Ardından pirinçleri ekleyerek birlikte kavurun. Sebzeleri küçük doğrayarak başka bir tavada hafifçe soteleyin. Tercihen küp doğrayabilirsiniz. Sotelenmiş sebzeleri de tencereye ilave edin. Haşlanmış kestaneleri ayıklayarak içine atın. Kuş üzümlerini biraz ılık suda bekleterek ekleyin. En son domates salçasını malzemelerle harmanlayarak, kıyılmış maydanozları ve damak tadınıza göre baharatları ilave edin. Tüm malzemeleri harmanlayın ve içine yarım su bardağı su ekleyerek biraz pilav gibi pişirin. İç pilav bir süre dinlendiğinde, dolaptan çıkardığınız hindi de hazır olacaktır.

Hindiyi dışarı çıkarın. Hazırladığınız iç pilavı hindinin içine fazla sıkıştırmadan doldurun. Daha sonra hindinin bacaklarını sağlam bir iple sabitleyin. Bu arada fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın torbasının içine biraz un koyarak unlayın. Hindiyi içine yerleştirin. Ağzını torbayla verilen aparatla kapatın. Son olarak torbanın üstünden çatalla 2-3 delik açın. Hindiyi kısık fırına tepsiyle birlikte yerleştirin. Hindi bu şekilde fırında en az 1,5-2 saat içinde pişer. Fırınınız turbo olursa işlem süresi kısalabilir. Üzeri nar gibi kızardığında, hindi dolmasını dışarı çıkarın. Hindiyi servis tabağına alarak, masada sunum yapabilirsiniz. Bu şekilde lezzetli bir hindi dolması hazırlamış olacaksınız.

Umarız bu bilgiler faydalı olmuştur. Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Muazzez

21 Temmuz 2024 Pazar

İlk defa hindi dolması yapacağım, marine etme sürecinde hindiyi buzdolabında bekletmek zorunlu mu? Bir de fırın torbası kullanmadan da pişirebilir miyim? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Muazzez Hanım,

Hindi dolmasını marine ederken buzdolabında bekletmek, etin daha güvenli bir şekilde marine olmasını sağlar ve bakteriyel gelişimi önler. Bu nedenle, marine etme sürecinde hindiyi buzdolabında bekletmeniz önemlidir.

Fırın torbası kullanmadan da hindiyi pişirebilirsiniz. Fırın torbası, hindinin daha sulu ve yumuşak olmasına yardımcı olabilir, ancak kullanmadan pişirirken hindiyi folyo ile sıkıca kapatabilir ve pişirme süresinin sonunda folyoyu açarak üzerinin kızarmasını sağlayabilirsiniz. Böylece hindi dolmanız yine lezzetli olacaktır.

Kolaylıklar dilerim!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Civcivi Türleri ve Özellikleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Olur?

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Olur?

Güncel

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Hindi Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yemekleri Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Göğsü Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Füme Tarifi ve Malzemeleri