Hindi Eti Nasıl Pişirilir?
23 Temmuz 2024

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?


Hindi eti pişirmenin zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi, tavuktan daha iri olmasına rağmen, doğru yöntemlerle kolayca pişirilebilir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorunsuz bir şekilde lezzetli bir hindi yemeği hazırlayabilirsiniz. Genellikle bütün hindiler temizlenmiş ve dondurulmuş olarak satılır. Bu nedenle, pişirmeden önce hindiyi çözmeniz gerekmektedir. Hindinin boyun ve diğer iç organları genellikle ayrı poşetlenmiş şekilde olabilir. Özellikle hindi ciğeri kızartılarak tüketildiğinde çok lezzetli olur. Bunu bu şekilde değerlendirebilir veya iç pilavda kullanabilirsiniz. Boyun kısmını da çorbalarda veya pilavda kullanabileceğiniz güzel bir sosta değerlendirebilirsiniz. Hindiler genellikle 5-6 kg ağırlığında olurlar. Satın aldığınız hindiyi önce suyun altında iyice yıkayarak, kağıt havluyla kurulayın. Eğer üzerinde ince tüyler varsa, but kısımlarından tutarak ocakta tütsüleyin. Bu şekilde hindi pişirmeye hazır hale gelir.

Hindi Eti Nasıl Kızartılır?

Hindi etinin daha kısa sürede pişirilmesi, yumuşak olması ve derisinin nar gibi kızarması için, önceden marine edilmesi tavsiye edilir. Bunun için hazır soslar kullanabilir veya evde kendiniz marine sos hazırlayabilirsiniz. Evdeki sosunuz için tane karabiber, defne yaprağı, zeytinyağı, sirke ve limon suyu koyduğunuz suyun içinde hindiyi bekletmenizi öneririz. Bu şekilde malzemeler hindi etine işler ve pişerken etin dağılmamasını, lezzetli olmasını sağlar. Bu aşamadan sonra hindi etini rahatça kızartabilirsiniz.

Bütün Hindi Nasıl Pişirilir?

Bütün hindi, özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Nar gibi fırında kızaran bir hindi herkesin iştahını açacaktır. Ancak yine hindi etinin marine edilmesi şarttır. Bunun için kullanacağınız sosta limon suyu gibi asit içerikli malzemeler, zeytinyağı ve baharatlar kullanabilirsiniz. Hindi etine renk vermek amacıyla sosun içine domates salçası, bal gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Malzemeleri karıştırarak hindiye sürün. Ancak pişerken hindi etinin yanmaması amacıyla üzerinde kuru baharatları fazla kullanmayın.

Hindi eti marine edildikten sonra, pişerken suyunu salacağı uygun bir tencerenin içine veya fırın tepsisine koyun. Ancak hindiyi yerleştirirken, ısıya dayanıklı ip ile butlarını bağlayın. Böylece pişince hindi daha estetik görünür. Kanatlarını da iple veya tahta şiş yardımıyla gövdesine sabitleyin. Hindinin üzerini kurumaması için alüminyum folyo ile kapatın. Ancak pişmesine yarım saat kala folyoyu çıkarın ve hindi güzelce kızarsın. Arzu edenler hindinin içini kök sebzelerle doldurabilir; bu sebzeleri sos yapımında kullanabilirsiniz.

Fırında hindi ile kestaneli iç pilav hazırlayarak, güzel bir hindi dolması da pişirebilirsiniz. Bunu hindinin içine doldurabilir veya yanında ikram edebilirsiniz. Bütün hindi, yine marine edilerek, özel üretilmiş hindi torbası içinde de pişirilebilir. Battal boy olan pişirme torbası içine hindiyi koyarak, torbayı kürdanla delip fırına atın. Bütün hindi aynı zamanda suda haşlanarak da pişirilebilir. Suyunu çorba ve pilav yapımında kullanabilirsiniz.

Hindi Eti Kaç Derecede Ne Kadar Sürede Pişer?

Hindi etinin iyice pişmesi ve çiğ kalmaması amacıyla en uygun sıcaklık 160 derecedir. Hindiyi torbada veya alüminyum folyoda pişirirseniz sıcaklığı 175 dereceye ayarlayabilirsiniz. Hindinin ağırlığı 5 kg kadar olursa, yaklaşık 3-3,5 saat içinde 160 derece sıcaklıkta pişirmeniz yeterli olur. Pişirme için termometre kullanılıyorsa, hindinin iç sıcaklığı 75 derece, hindi dolmasında ise 80 derece olmalıdır. Hindi fırında piştikten sonra, dışarı alarak 10-15 dakika dinlenmesini sağlayın. Daha sonra parçalar halinde ikram edebilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Dolma Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Kestaneli Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Hindi Yavrusu Türleri ve Özellikleri

Güncel

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Beyaz Hindi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Bakımı Nasıl Yapılır?

Hindi Bakımı Nasıl Yapılır?

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Olur?

Hindi Yetiştiriciliği Nasıl Olur?

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Erkek Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sarma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi