Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı hindi sote, sote şeklinde yapılan yemekler hem sunum açısından hem de görsellik bakımından çok şık olmaktadır. Yanında pilav eşliğinde mantarlı hindi yemeğini sunum yapabilirsiniz. Hazırlanması da kolay olan mantarlı hindi sote tarifini özel günleriniz için yapabilir yahut aniden gelen misafirlerinize kolay bir şekilde pişirebilirsiniz.

Mantarlı Hindi Sote Malzemeleri
  • 1 tane kuru soğan
  • 400 gr mantar
  • 1 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım kilo kuşbaşı hindi eti
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Mantarlı Hindi Sote Nasıl Yapılır?

Mantarlı hindi sote yemeğini hazırlamak için öncelikle kuşbaşı şeklinde doğranmış hindi etini yıkayın. Ardından eti yanmaz tabanlı bir tencerenin içerisine alın. Suyunu verip çekene dek kısık ateş de eti kavurun. Et suyunu çekince içerisine iki yemek kaşığı margarin ile iki yemek kaşığı sıvı yağ ilavesi yapın. Yağ eriyince hindi etini birkaç dakika daha kavurun ve diğer taraftan mantarları hazırlamaya geçin. Mantarların ilk önce sap kısımlarını gövdesinden ayırın. Bu yemeğin içerisinde mantarın gövde kısmını kullanacaksınız. Küçük küp şeklide mantarın gövdesini dilimleyin. Dilimlenmiş olan mantarı yıkayıp havlu kâğıt ile kurulayın ve etin içerisine ilave edip karıştırın. Bu aşamada iki diş sarımsağın kabuklarını soyun ve ince kıyım yapıp mantarların yanına alın.

Mantar ile hindi etini bir güzel tencerenin içerisinde kavurun. Ardından kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın ve yemeğin içerisine ilave edin. Ardından biberlerin sap kısımlarını koparttıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın ve yemeğin içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Bu aşama da mantarlı hindi sote yemeğinin içerisine tuz, baharat ve rendelenmiş domates ilavesi yapın. Ardından bir fincan sıcak su ekleyin ve yemek suyunu dek kısık ateş de pişirmeye devam edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra içerisine yarım demet maydanozu dilimleyip ilave edin ve karıştırın. Mantarlı hindi sote yemeğini verilen sürenin ardından kontrol edin ve pişmiş ise sıcak olacak şekilde servis tabaklarına paylaştırıp sunum yapın.

Afiyet olsun.

Mantarlı Hindi Sote Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bakımı Nasıl Yapılır?

Hindi Bakımı Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Budu Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kuluçka Süresi

Hindi Kuluçka Süresi

Güncel

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Güncel

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Sosu Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri