hindi yumurtlamaya başlamadan 1 ay önce erkek hindiyi kestim. hindi yumurtlamaya başladı daha önce ciftleşme olmuşmudur. bu yumurtadan civcıv çıkarmı? birde ben bu yumurtaları dolapta saklıyorum.özelliğini yitirirmi? şayet döllenme var ise bu yumurtaları dolaptan çıkarıp hindinin altına koysam civciv çıkarmı?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Yusuf Bostancıer Bey,
Hindi, çiftleşmeden sonra birkaç hafta boyunca döllenmiş yumurta üretebilir. Dolayısıyla eğer dişi hindi, erkek hindi kesilmeden önce çiftleşmişse yumurtalar döllenmiş olabilir ve civciv çıkabilir. Ancak yumurtaların dolapta saklanması, döllenmiş yumurtaların canlı kalma ihtimalini azaltabilir. Yumurtalar en iyi 15-18°C arasında, nemli bir ortamda saklanmalıdır. Eğer dolapta çok soğukta kaldılarsa, döl tutma ihtimali düşer. Dolayısıyla, bu yumurtaları dolaptan çıkarıp hindinin altına koysanız bile civciv çıkma ihtimali düşük olabilir.
yusuf bostancıer
21 Nisan 2024 Pazarhindi yumurtlamaya başlamadan 1 ay önce erkek hindiyi kestim. hindi yumurtlamaya başladı daha önce ciftleşme olmuşmudur. bu yumurtadan civcıv çıkarmı? birde ben bu yumurtaları dolapta saklıyorum.özelliğini yitirirmi? şayet döllenme var ise bu yumurtaları dolaptan çıkarıp hindinin altına koysam civciv çıkarmı?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiYusuf Bostancıer Bey,
Hindi, çiftleşmeden sonra birkaç hafta boyunca döllenmiş yumurta üretebilir. Dolayısıyla eğer dişi hindi, erkek hindi kesilmeden önce çiftleşmişse yumurtalar döllenmiş olabilir ve civciv çıkabilir. Ancak yumurtaların dolapta saklanması, döllenmiş yumurtaların canlı kalma ihtimalini azaltabilir. Yumurtalar en iyi 15-18°C arasında, nemli bir ortamda saklanmalıdır. Eğer dolapta çok soğukta kaldılarsa, döl tutma ihtimali düşer. Dolayısıyla, bu yumurtaları dolaptan çıkarıp hindinin altına koysanız bile civciv çıkma ihtimali düşük olabilir.