Hindi Haşlama Ülkemizde nadir tüketilen bir et çeşididir. Kırmızı ete göre daha sağlıklı ve lezzetli bir beyaz ettir. Hindi etinin en yüksek tüketim yapıldığı dönem yeni yıl akşamıdır. Aslında kış aylarında gripten ve diğer hastalıklardan korunmak için bol bol hindi haşlama tüketilmelidir. Yapılışı oldukça pratik bir lezzettir. Hindi Haşlama Malzemeleri
Hindi Haşlama Nasıl Yapılır? İlk olarak hindi etini haşlamalık doğrayın. Derin bir tencerenin içine koyun. Daha sonra soğanları, patatesleri ve havuçları iri iri doğrayıp tencerenin içine atın. Sebzelerin ve hindi etinin üzerine kapatacak kadar su ilave edin ve orta ateşte pişirmeye bırakın. Bir kase içinde yumurtanın sarısını ve limonu ekleyip iyice çırpın. Daha sonra üzerine soğuk su ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı kaynamış olan hindi etinin üzerine gezdirin ve sarımsağı da tüm olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat boyunca pişirmeye bırakın. Pişirme işlemi bittikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz. Ekstra Bilgiler Hindi haşlama, düşük yağ içeriği ve yüksek protein değeri ile sağlıklı bir beslenme için ideal bir yemektir. Aynı zamanda hindi eti, B vitaminleri, çinko ve selenyum açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindi haşlama yaparken, sebzelerin besin değerlerinin korunması için kaynamış suyun atılmaması önerilir. Taze maydanoz ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |