Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri
22 Haziran 2024

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama

Ülkemizde nadir tüketilen bir et çeşididir. Kırmızı ete göre daha sağlıklı ve lezzetli bir beyaz ettir. Hindi etinin en yüksek tüketim yapıldığı dönem yeni yıl akşamıdır. Aslında kış aylarında gripten ve diğer hastalıklardan korunmak için bol bol hindi haşlama tüketilmelidir. Yapılışı oldukça pratik bir lezzettir.

Hindi Haşlama Malzemeleri

  • 2 adet hindi budu
  • 4 adet soğan
  • 6 adet patates
  • 5 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 4 diş sarımsak

Hindi Haşlama Nasıl Yapılır?

İlk olarak hindi etini haşlamalık doğrayın. Derin bir tencerenin içine koyun. Daha sonra soğanları, patatesleri ve havuçları iri iri doğrayıp tencerenin içine atın. Sebzelerin ve hindi etinin üzerine kapatacak kadar su ilave edin ve orta ateşte pişirmeye bırakın. Bir kase içinde yumurtanın sarısını ve limonu ekleyip iyice çırpın. Daha sonra üzerine soğuk su ekleyip karıştırın. Hazırlamış olduğunuz karışımı kaynamış olan hindi etinin üzerine gezdirin ve sarımsağı da tüm olarak ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp yaklaşık 1 saat boyunca pişirmeye bırakın. Pişirme işlemi bittikten sonra istediğiniz şekilde sunum yapabilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Hindi haşlama, düşük yağ içeriği ve yüksek protein değeri ile sağlıklı bir beslenme için ideal bir yemektir. Aynı zamanda hindi eti, B vitaminleri, çinko ve selenyum açısından zengindir, bu da bağışıklık sistemini güçlendirir. Hindi haşlama yaparken, sebzelerin besin değerlerinin korunması için kaynamış suyun atılmaması önerilir. Taze maydanoz ile süsleyerek sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Çiftliği

Hindi Çiftliği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Haşlama Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Tandır Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Fırında Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Sote Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Fırında Hindi Nasıl Yapılır?

Güncel

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Hindi Hastalıkları Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Hindi Türleri ve Özellikleri

Hindi Türleri ve Özellikleri

Güncel

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Bağı Türleri ve Özellikleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Izgara Tava Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Eti Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Bakımı Nasıl Yapılır?

Hindi Bakımı Nasıl Yapılır?

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Nasıl Pişirilir?

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pişirme Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Hindi Pirzola Tarifi ve Malzemeleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri

Dişi Hindi Türleri ve Özellikleri