Merhaba. Pazardan 20 günlük aldığım 2 adet hindi yavrusu 3-4 aylık olunca bir hafta arayla felç oldu. tavuklarla beraber besledim. kabız olduklarını sanmıyorum çünkü felç iken pisliyorlar. felç olduktan sonrada 2 gün içinde öldüler. neden olabilir?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 Pazartesi
Merhaba Mehmet Turnacıoğlu Bey, hindilerinizin felç olmasının birkaç olası nedeni olabilir.
1. Beslenme Eksiklikleri: Hindiler yeterli vitamin ve mineral almadığında sinir sistemi problemleri yaşayabilirler. Özellikle B vitamini eksiklikleri felce neden olabilir.
2. Hastalıklar: Hindilerde sinir sistemini etkileyen viral veya bakteriyel enfeksiyonlar da felç yapabilir.
3. Toksinler: Çevredeki toksik maddeler veya yedikleri yemlerdeki toksinler sinir sistemine zarar verebilir.
4. Yaralanmalar: Fiziksel travmalar da felçle sonuçlanabilir.
Kesin nedenini belirlemek için bir veteriner hekime danışmanız önemlidir.
Mehmet Turnacıoğlu
05 Haziran 2024 ÇarşambaMerhaba. Pazardan 20 günlük aldığım 2 adet hindi yavrusu 3-4 aylık olunca bir hafta arayla felç oldu. tavuklarla beraber besledim. kabız olduklarını sanmıyorum çünkü felç iken pisliyorlar. felç olduktan sonrada 2 gün içinde öldüler. neden olabilir?
Önceki Cevaplar
Admin
01 Temmuz 2024 PazartesiMerhaba Mehmet Turnacıoğlu Bey, hindilerinizin felç olmasının birkaç olası nedeni olabilir.
1. Beslenme Eksiklikleri: Hindiler yeterli vitamin ve mineral almadığında sinir sistemi problemleri yaşayabilirler. Özellikle B vitamini eksiklikleri felce neden olabilir.
2. Hastalıklar: Hindilerde sinir sistemini etkileyen viral veya bakteriyel enfeksiyonlar da felç yapabilir.
3. Toksinler: Çevredeki toksik maddeler veya yedikleri yemlerdeki toksinler sinir sistemine zarar verebilir.
4. Yaralanmalar: Fiziksel travmalar da felçle sonuçlanabilir.
Kesin nedenini belirlemek için bir veteriner hekime danışmanız önemlidir.