hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Füme

Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes hayvanları bu işleme tabi tutulabilir. Füme işlemi etteki suyu uzaklaştırmak ve etin hiçbir şekilde ateş görmeden dumandaki bakteri öldüren maddelerin ete geçmesini sağlayarak ette başka zararlı mikroorganizmaların çoğalmasını önlemektir. Oldukça zahmetli ve uzun bir süreci vardır. Ama aldığınız lezzet bu yorucu süreci unutturuyor. Hindi füme protein bakımın çok zengin olup uzun süre tok tutma özelliğine sahip bir besindir. Diyet listenize rahatlıkla ekleyebilirsiniz. Hemen tarifimize geçelim.

Hindi Füme Malzemeler

  • 250 gr hindi göğüs eti bütün halde olması gerekiyor.  
  • delikli süzgece benzer bir tepsi yada ince delikli bir kevgir
  • Yarım kilo yeterli
  • Tütsüleme dumanı için meşe yada kayın odununa ait talaş

Hindi Fümenin Yapılışı,

Kaya tuzu içindeki asitler bakımından, pişirici bir maddedir. Burada Tuzun pişirme özelliğinden de faydalanacağız. Altı delik olan bir tepsiye (bu ince delikli bir kevgir de olabilir) tepsinin tamamını kaplayacak şekilde bolca kaya tuzu dökülür. Bütün halde olan hindi göğsü bir şiş yardımı ile delinir. Bu işlemi yapmamızın nedeni tuzun etin içine tamamen işlemesidir. Hindi göğsü tuzla tamamen temas edecek şekilde tepsiye koyulur. Daha sonra hiçbir yeri görünmeyecek şekilde üzeri de tamamen kaya tuzu ile kaplanır. Eti aynen bu şekilde buz dolabına koyuyoruz. Ve 24 saat bekletiyoruz. Ertesi gün eti dolaptan çıkarıp tekrar aynı işlemleri yeni kaya tuzu ile yapıyoruz. Yani ilk işlemde kullandığımız tuzları atıp yeni tuzla yapmamız gerekiyor.

Hindi Füme

Bu sefer etin üstte kalan kısmını alta alıp yeniden tuzla kaplıyoruz. Ve yanı şekilde 24 saat buzdolabında bekletiyoruz. Böylece 2 günlük süreç geçmiş oldu. Bu süreden sonra et zaten kaya tuzuyla bir miktar pişmiş oldu. Hindi göğsünü fazla tuzunu atması için soğuk su dolu bir kabın içine alıp 24 saat daha buz dolabında bekletelim. 24 saatin sonunda eti suyun içinden çıkaralım ve hiçbir şey yapmadan üstü açık bir şekilde buzdolabında 24 saat daha bekletelim. 

Bu işlemi yapmamızdaki amaç etin kurumasını sağlamaktır. Böylece işlemlere başladığımızdan bu yana tam 4 gün geçmiş oldu. Şimdi tütsüleme işlemi için her şey hazır. Meşe yada kayın ağacına ait odunları talaş haline getiriyoruz. Maalesef odunları talaş haline getirmek işin en zor kısmı. Talaş halindeki odunları bir tencerenin dibine koyuyoruz. Hindi göğsünü tekrar kevgire oturtup üzerinide bir kapakla kapatıp talaş koymuş olduğumuz tencerenin üzerine koyup ocağımızın altını kısık bir şekilde açıyoruz. Odunlar ısının etkisi ile bir süre sonra tütmeye başlayacaktır. Hindi göğüs etimiz yaklaşık 1 saat boyunca dumanla tütsülensin. 1 saat sonra etimizin arkasını çevirip  30 dakika kadar da arkasının tütsülenmesini sağlayalım. Böylece tütsüleme işlemi bitti. Ama et daha tam olarak pişmedi. Son aşama olarak fırınımızı 120 dereceye ayarlayıp iyice ısındıktan sonra etimizi fırına atıp yaklaşık 2.5 saat de fırında pişmesini sağlıyoruz. Bu süre sonunda hindi göğüs etini fırından çıkarıp soğutuyoruz. Soğuduktan sonra çok, çok ince dilimler halinde etimiz servise hazır hale geliyor. Çok zahmetli ve uzun işlemli olmasına rağmen muhteşem bir lezzet. Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 03.10.2016 12:41:20

Hindi Füme Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Füme"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018