hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Eti Kavurma

Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak veya fırında pişirecekse  uygun fırın kabı kullanmak  gerekiyor. Hindi kavurma eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, minaral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi eti kavurmayı sevmeyen hiç kimse yoktur. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi eti kavurmayı tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi eti kavurmada bol miktarda B, B1, B6  vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi eti kavurmada besin değeri yüksektir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direnci artıyor. Hindi eti kavurmada vitamin, minaraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artıyor. 

Hindi eti kavurmanın malzemeleri:
  • 500 gram hindi kalça eti,
  • 2 tane sivri yeşil köy biberi,
  • 1 tane kuru soğan,
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber,
  • 1 yemek kaşığı kimyon,
  • 1 yemek kaşığı köri,
  • 1 yemek kaşığı kekik,
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber,
  • 3 yemek kaşığı çiçek yağı,
  • Karabiber,
  • Tuz
Hindi eti kavurmanın yapılışı:
 
İlk önce hindi etini yıkayalım ve süzdürelim.
Hindi Eti Kavurma

Sonra etleri küp küp doğrayalım. Soğanı ve biberi de küçük küçük doğrayalım. Tavaya çiçek yağıyla  birlikte hindi etlerini alalım. Kavrulmaya başlayınca içine soğan ve biberi ekleyelim. Bu etleri iyice kavuralım. İstediğiniz baharatları ve tercihinize göre istediğimiz miktarda ekleyelim. 1-2 dakika daha kavuralım. İsterseniz pul biberi yerken ekleyebilirsiniz. Pilav üzerinde veya lavaş içine yeşillikler veya salatalar koyarak dürüme sarabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapalım. Pilav üzerinde servis yapabilirsiniz. 

Afiyet olsun.

Yayınlanma Tarihi : 23.01.2016 09:30:36

Hindi Eti Kavurma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Eti Kavurma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018