hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da, kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hindi tarifi hazırlayabilirsiniz.Genellikle bütün hindiler temizlenmiş ve dondurulmuş şekilde satılır. Bunların pişirmeden önce çözdürülmesi gerekir. Hindinin buyun ve diğer iç organları içinde ayrı poşetlenmiş şekilde olabilir. Özellikle hindi ciğeri kızartılarak tüketilirse çok lezzetli oluyor. Bunu bu şekilde değerlendirebilir ya da iç pilavda kullanabilirsiniz. Boyun kısmını da çorbalarda, pilavda kullanacağınız güzel bir sosta değerlendirebilirsiniz. Hindiler genellikle 5-6 kg büyüklüğünde olurlar. Satın aldığınız hindiyi önce suyun altında iyice yıkayarak, kağıt havluyla kurulayın. Eğer üzerinde ince tüyler varsa but kısımlarından tutarak ocakta tütsüleyin. Bu şekilde hindi pişirmeye hazır hale geldi. 

Hindi eti nasıl kızartılır?

Hindi etinin daha kısa sürede pişirilmesi, yumuşak olması, derisinin nar gibi kızarması için, daha önceden marine etmeniz tavsiye edilir. Bunun için hazır sosları kullanabilir ya da evde kendiniz marine sos hazırlayabilirsiniz. Evdeki sosunuz için tane karabiber, defne yaprağı, zeytinyağı, sirke ve limon suyu koyduğunuz suyun içinde hindiyi bekletmenizi öneririz. Bu şekilde malzemeler hindi etine işler ve pişerken etin dağılmamasını, lezzetli olmasını sağlar. Bu aşamadan sonra hindi etini rahatça kızartabilirsiniz.

Bütün hindi pişirme nasıl olur?

Bütün hindi özellikle yılbaşı sofralarının vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Nar gibi fırında kızaran bir hindi herkesin iştahını açacaktır. Ancak yine hindi etinin marine edilmesi şart. Bunun için kullanacağınız sosta limon suyu gibi asit içerikli malzemeler, zeytinyağı ve baharatlar kullanabilirsiniz.
Hindi Eti Nasıl Pişirilir

Hindi etine renk vermek amacıyla sosun içine domates salçası, bal gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Malzemeleri karıştırarak hindiye sürün. Ancak pişerken hindi etinin yanmaması amacıyla üzerinde kuru baharatları fazla kullanmayın.

Hindi eti marine edildikten sonra, pişerken suyunu salacağı uygun bir tencerenin içine ya da fırın tepsisi içine koyun. Ancak hindiyi yerleştirirken, ısıya dayanıklı iple butlarını bağlayın. Böylece pişince hindi daha estetik olur. Kanatlarını da iple ya da tahta şiş yardımıyla gövdesine sabitleyin. Hindinin üzerini kurumaması için, alüminyum folyo ile kapatın. Ancak pişmesine yarım saat kaldığında folyoyu çıkarın ve hindi güzelce kızarsın. Arzu edenler hindinin içini kök sebzelerle doldurabilir, bunu sos yapımında kullanabilirsiniz.

Fırında hindi ile birlikte kestaneli iç pilav hazırlayarak, güzel bir hindi dolması da pişirebilirsiniz. Bunu hindinin içine doldurabilir ya da yanında ikram edebilirsiniz. Bütün hindi yine marine edilerek, özel üretilmiş hindi torbası içinde de pişirilebilir. Battal boy olan pişirme torbası içine hindiyi koyarak, torbayı kürdanla delip fırına atın. Bütün hindi aynı zamanda suda haşlanarak pişirilebilir. Suyuna da çorba ve pilav yapabilirsiniz.

Hindi eti kaç derecede, ne kadar sürede pişer?

Hindi etinin iyice pişmesi, çiğ kalmaması amacıyla en uygun sıcaklık 160 derecedir. Hindiyi torbada veya alüminyum folyoda pişirirseniz sıcaklığı 175 dereceye ayarlayabilirsiniz. Hindinin ağırlığı 5 kg kadar olursa, yaklaşık 3-3,5 saat içinde 160 derece sıcaklıkta pişirmeniz yeterli olur. Pişirme için termometre kullanılıyorsa, hindilerde 75 derece, hindi dolmasında 80 derece yeterli gelir. Hindi fırında pişince dışarı alarak, 10-15 dakika dinlenmesini sağlayın. Daha sonra parçalar halinde ikramınızı yapabiliriz.

Yayınlanma Tarihi : 22.01.2016 15:54:59

Hindi Eti Nasıl Pişirilir Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Eti Nasıl Pişirilir"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018