hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Hindi Budu

Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olmasından kaynaklı olmasıdır. Kış mevsiminde her yerde ve uygun fiyata bulabileceğiniz hindi etini en lezzetli şekilde hazırlamak isterseniz bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederiz. Fırın poşetinde olduğu için sebzelerin ve kendi vitamin değerlerini içinde hapis edeceği için hem çok lezzetli hemde çok sağlıklı bir yemek hazırlamış olursunuz. Kolay gelsin...

Fırında Hindi Budu Malzemeler:
  • 1 adet bütün hindi budu
  • 3 adet orta irilikte kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Yeteri kadar tuz
Fırında Hindi Budu:
İlk olarak hindi budunun üzerine 7.
Fırında Hindi Budu

8 adet bıçağın ucu ile derin çizikler atın. Geniş bir kasenin içerisine yoğurdu ve mayonezi alın. Üzerine zeytin yağını, baharatları ve tuzu ilave edip güzelce karıştırın. Soğanları piyazlık doğrayın. Sarımsağı rendeleyip yoğurtlu karışımın üzerine ilave edin.
Patatesleri soyun. Hazırlamış olduğunuz yoğurtlu karışım ile budun her tarafını güzelce bulayın. Budu fırın poşetine yerleştirin. Üzerine patatesleri bütün halde, eğer patatesler çok iri ise ortadan ikiye keserek budun üzerine yerleştirin. Soğanları ilave edin. Yoğurtlu sosun kalanını fırın poşetine ilave edin. Poşetin ağzını en uç kısmından kapatın ve malzemenin içeride güzelce harmanlanması için iki eliniz ile tutarak havada sallayın. Fırın poşetini fırın tepsisine yerleştirip, tam ortasından tırnak büyüklüğünde bir delik açın. Önceden ısınmış fırında ilk olarak 15 dakika pişirin. Ardından fırını 180 dereceye indirip, bir saat kadar pişirin. Hazır olan yemeğinizi bulgur pilavı ve salata eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2016 10:02:57

Fırında Hindi Budu Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Hindi Budu"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018