hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Mantarlı Hindi Sote

Mantarlı hindi sote, sote şeklinde yapılan yemekler hem sunum açısından hem de görsellik bakımından çok şık olmaktadır. Yanında pilav eşliğinde mantarlı hindi yemeğini sunum yapabilirsiniz. Hazırlanması da kolay olan mantarlı hindi sote tarifini özel günleriniz için yapabilir yahut aniden gelen misafirlerinize kolay bir şekilde pişirebilirsiniz.

Mantarlı Hindi Sote Malzemeler

  • 1 tane kuru soğan
  • 400 gr mantar
  • 1 tane domates
  • 2 diş sarımsak
  • 3 tane sivri biber
  • 1 tutam maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım kilo kuşbaşı hindi eti
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Mantarlı Hindi Sote Hazırlanışı

Mantarlı hindi sote yemeğini hazırlamak için öncelikle kuşbaşı şeklinde doğranmış hindi etini yıkayın. Ardından eti yanmaz tabanlı bir tencerenin içerisine alın. Suyunu verip çekene dek kısık ateş de eti kavurun. Et suyunu çekince içerisine iki yemek kaşığı margarin ile iki yemek kaşığı sıvı yağ ilavesi yapın. yağ eriyince hindi etini birkaç dakika daha kavurun ve diğer taraftan mantarları hazırlamaya geçin.

Mantarlı Hindi Sote

Mantarların ilk önce sap kısımlarını gövdesinden ayırın. Bu yemeğin içerisinde mantarın gövde kısmını kullanacaksınız. Küçük küp şeklide mantarın gövdesini dilimleyin. Dilimlenmiş olan mantarı yıkayıp havlu kağıt ile kurulayın ve etin içerisine ilave edip karıştırın. Bu aşamada iki diş sarımsağın kabuklarını soyun ve ince kıyım yapıp mantarların yanına alın. 

Mantar ile hindi etini bir güzel tencerenin içerisinde kavurun. Ardından kuru soğanı piyazlık şekilde doğrayın ve yemeğin içerisine ilave edin. Ardından biberlerin sap kısımlarını koparttıktan sonra yarım ay şeklinde doğrayın ve yemeğin içerisine ilave edip kavurmaya devam edin. Bu aşama da mantarlı hindi sote yemeğinin içerisine tuz, baharat ve rendelenmiş domates ilavesi yapın. Ardından bir fincan sıcak su ekleyin ve yemek suyunu dek kısık ateş de pişirmeye devam edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 5-6 dakika kavurmaya devam edin. Suyunu çektikten sonra içerisine yarım demet maydanozu dilimleyip ilave edin ve karıştırın. Mantarlı hindi sote yemeğini verilen sürenin ardından kontrol edin ve pişmiş ise sıcak olacak şekilde servis tabaklarına paylaştırıp sunum yapın. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2016 14:17:52

Mantarlı Hindi Sote Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Mantarlı Hindi Sote"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018