hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Kavurma


Hindi kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi etini pisirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak ya da fırında pişirilecekse uygun fırın kabı kullanmak gerekiyor. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindi kavurmayı sevmeyen yoktur. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi kavurma tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi etinde bol miktarda B, B1, B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca çinko ve potasyum bulunuyor. Hindi etinde besin değeri yüksekir ve kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etindeki vitamin, mineraller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artırıyor.

Hindi kavurmanın malzemeleri:
  • 1 kilo hindi but,
  • 1 tane orta boy soğan,
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ,
  • 2 çorba kaşığı margarin,
  • 1 çorba kaşığı salça,
  • Biraz kekik,
  • Biraz tuz,
  • Su ,
  • 1 tane orta boy domates
Hindi kavurmanın yapılışı:

Hindi kavurma yapmak için ilk önce hindi etlerini kuşbaşı şeklinde kestirelim.
Hindi Kavurma

. Sonra hindi etini yıkayalım ve süzelim. Daha sonra yağların her ikisini de bir tencereye koyalım, etleri de koyalım ve kavurmaya başlayalım. Çok az tuz ekerseniz çok lezzetli oluyor.  Etler önce suyunu salıyor sonrada suyunu çekiyor. Bu aşamada azar azar su eklememiz gerekiyor. Etler pişince küçük küçük kestiğimiz soğanı, salçayı, kabuklarını soyarak doğradığımız domatesleri  ve kekiği ekleyip bir süre yani 10 dk orta ateşte pişirelim ve suyunu, tuzunu ayarlayıp biraz daha pişirelim ve ocağın altını söndürüyoruz. Pişince kırmızı et tadı alacağınız bu yemek çok lezzetli oluyor. Hindi kavurmanın yapılması ve hazırlık aşaması toplam 30-40 dakikanızı alabilecek hoş bir yemek oluyor.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2016 14:17:19

Hindi Kavurma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Kavurma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018