hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Kapama

Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Kolay ve pratik bir yemek tarifi olan hindi kapama tarifi ile kısa sürede yemek yapabilirsiniz. Hindi kapama zor bir yemek değildir. Herkes kolaylıkla yapabilir. Hindi eti kırmızı ete göre daha çok vitamin, mineral ve protein içeriyor. Ayrıca hindi kapamada B, B1, B6, çinko ve potasyum vitaminleri bolca bulunuyor. Hindi etinin besin değeri yüksektir. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini artırıyor. Hindi etindeki vitamin, minareller bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci de artırıyor. 

Hindi kapama tarifinin malzemeleri:
  • Yarım kilo kemikli hindi,
  • 3 tane orta boy patates,
  • 3 tane iri soğan,
  • 2 tane orta boy havuç,
  • 2 diş sarımsak,
  • 1 tatlı kaşığı salça,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 1 silme tatlı kaşığı un,
  • 1 tatlı kaşığı tuz,
  • 7 tane karabiber,
  • İsteğe göre defne yaprağı ve kereviz sapı.
    Hindi Kapama

    .

Hindi kapama tarifinin yapılışı:
Hindi kapama yapmak için ilk önce bir yemek kaşığı tereyağı tencereye alarak salça, sarımsak ve soğanları kavuralım. Daha sonra etleri ilave ederek birkaç kez çevirelim. Halka halinde doğranmış havuç ve elma dilimi şeklinde doğranmış patatesleri ekleyelim. Üzerine unu serpiştirip birkaç kez daha çevirelim. Daha sonra karabiber, tuz, arzuya göre defne yaprağı ve kereviz sapını da ekleyerek üzerini hafifçe kapatacak kadar su dolduralım. ( tencerede pişirecekseniz arada sıcak su ekleyin veya suyunu biraz fazla koyarak 40 dk pişirin). Düdüklü tencerenin kapağını kapatalım. Buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapatarak altını kısalım. Yaklaşık 25 dakika kadar pişirelim. Tencerenin altını kapattıktan sonra 10 dakika bekleyerek havasını alalım. Sonra kapağı açalım. Sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 23.01.2016 09:23:20

Hindi Kapama Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Kapama"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018