hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Göğsü

Hindi göğsü:
Hindi göğüsü çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Bu tarifte et yumuşacık ve lokum gibi oluyor. Hindi etini pişirmek için usta olmaya gerek yok. Sadece püf noktalarına dikkat etmeniz gerekiyor. Artık evinizde hindi etini kolayca ve çok lezzetli bir şekilde yapacaksınız. Hindi eti kırmızı ete göre daha yüksek vitamin, mineral ve protein içeriyor. Özel davetlerinizde ya da özel misafirlerinize yapacağınız en güzel yemektir. Hindiyi sevmeyen yoktur. Hindinin göğsü de çok tatlıdır. Hindi göğüsünden bir çok yemek yapılır. Hepsi de çok vitaminli ve sağlıklı oluyor. Hindi etinde bol miktarda B, B1, ve B6 vitaminleri içeriyor. Ayrıca hindi etinde çinko ve potasyum da bulunuyor. Hindi eti kalp hastalıklarına ve kansere karşı vücudun direncini arttırıyor. Hindi etindeki vitamin ve mineral bağışıklık sistemini de güçlendiriyor. Hindi eti soğuk kış aylarında direnci arttırıyor.

Hindi göğsü tarifinin malzemeleri:
  • 2 tane 1,5 kilo kemikli hindi göğsü eti,
  • 10 çorba kaşığı oda sıcaklığında tereyağı,
  • İri taneli tuz,
  • İri taneli taze çekilmiş karabiber,
  • 2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş arpacık soğan,
  • 2 bardak tavuk suyu,
  • 2 çorba kaşığı un
Hindi göğsü tarifinin yapılışı:
Fırınımızın önceden ısınmış olması gerektiği için ilk önce fırınımızı 190 dereceye ayarlayalım.
Hindi Göğsü

Daha sonra hindi göğsümüzün derilerini kağıt havluyla kuruluyalım. Sonra göğüs kısmı üste gelecek şekilde bir fırın tepsisine koyalım. Sonra 4 çorba kaşığı tere yağını hindilerin üzerine sürüp, tuz ve karabiberi dökelim. Daha sonra arpacık soğanları tepsinin altına yerleştirip üzerine tavuk suyu dökelim. Sonra tencereyi fırına alıp et termometresi 75 dereceyi gösterene kadar yaklaşık 1 saat pişirelim.  Daha sonra hindi göğüslerini fırından çıkartıp bir kesme tahtasına alalım. Sonra üzerine folyoyu örtelim. Daha sonra et sosunu hazırlarken hindiyi dinlenmeye bırakalım. Ardından tenceredeki artan suyu küçük bir tencereye alalım ve kısık ateşte kaynatalım. Küçük bir kasede kalan 2 çorba kaşığı tere yağını ve unu çatalla ezelim. Macun kıvamına gelene kadar ezmeye devam edelim. Daha sonra bu macunu et suyuna karıştıralım. Tuz ve karabiberi de ekleyelim. Koyulaşana kadar pişirelim. Daha sonra hindi göğüs etini kemiğinden ayıralım. Servis tabağına dilimler halinde dizelim. Yanına veya üstüne et sosunu da ekleyelim ve hindi göğsümüz servise hazırdır. 

Afiyet olsun...

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2016 10:02:10

Hindi Göğsü Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Göğsü"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018