hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının hazırlanması biraz zaman alabilir. Ancak hindi etini bir gün önceden haşlar iseniz hindi dolması sizin için zor olmayacaktır. Sağlık açısından bir çok faydası olan hindi eti, nedense her zaman tüketilen et türlerinden değildir. Ancak en azından ayda bir gün bile olsa tüketilmesinde fayda olacaktır. Tavuk etine benzer görüntüsü ama bambaşka lezzeti ile bir çok kişinin favori et türleri arasında giren hindi etini dolma şeklinde hazırlayabilir ve harika bir sunum yapabilirsiniz. Hindi dolmasını eğer ilk defa deneyecek iseniz buyurun malzemelere ve tarife göz atabilirsiniz…

Hindi Dolması İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane küçük boy tüm hindi
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 şeker kaşığı karabiber
  • 1 çorba kaşığı dolusu salça
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ

İç Pilavı İçin

  • 250 gr ciğer
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar su
  • 4 yemek kaşığı margarin
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yeteri kadar tuz

Hindi Dolma Hazırlanışı

Alınmış olan hindinin her tarafını güzel bir şekilde ılık su ile yıkayın. Eğer hindi de ince tüyleri var ise ocağın üzerinde yüksek harlı ateş de tüyleri temizleyip yakın. Ardından tekrar yıkayın ve hindiyi yarım limon suyu ile bir güzel ovun. bu aşamada hindinin her tarafına limon suyunu yedirin. Ardından sosu hazırlamak için derin bir kase alın ve içerisine salça, tuz, karabiber, sıvı yağ ve süt ilavesi yapıp karıştırın.

Hindi Dolması

Hindiyi sosun bulunduğu kasenin içerisine alın ve sos ile her tarafını ovun. Eğer hindiyi sos da bekletecek vaktiniz yoksa bir gece önceden hindiyi yarım saat kadar sıcak suda haşlayabilirsiniz.

Sosu sürülmüş olan hindiyi buzdolabına kaldırın ve bir saat kadar dinlendirin. Hindi sosu ile beraber dinlenirken siz de bu arada iç pilavı hazırlamaya geçebilirsiniz. İç pilav için pirinci bir kasenin içerisine alın ve üzerine sıcak su ile tuz ilavesi yapıp bekletin. Pirinçleri sıcak suyun içerisinde yarım saat kadar bekletmek yeterli olacaktır. Beklemiş olan pirinçlerin suyunu süzün ve pilavı yapmaya geçin. Pilav için yanmaz tabanlı bir pilav tenceresi alın ve içerisine yağ ilavesi yapıp ısıtın. Isınmış olan yağın içerisine kuru soğanı yemeklik şekilde doğrayıp ilave edin ve kavurun. Soğanlar yumuşayınca tencerenin içerisine ciğerleri küp şeklinde doğrayıp ilave edin ve ciğerler ile beraber kuru soğanı ciğerler pişene dek kavurun. 

Suyu süzülmüş olan pirinci de malzemelerin içerisine ilave edip karıştırın. Ayrı bir tavada dolmalık fıstıkları kavurun ve pembeleşince pirinçlerin içerisine alıp karıştırın. Pilavın suyunu üzerini geçecek kadar ilave edin. Bu aşamada çok su vermemenizi tavsiye ederiz. Nedeni ise hindinin suyu ile de pirinçler pişeceği için lapa olabilir. Pilav suyunu çekince maydanozu ince kıyım yapıp içerisine ilave edip karıştırın ve baharatları da ekleyip pilavı hindinin içerisine doldurun. Hindinin karın kısmını mutfak ipliği ile dikin ve hindinin karnı aşağıya gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Hindinin her tarafına margarin veya tereyağı sürüp tepsiyi fırına gönderin. 195-200 derelik fırında hindi dolma tarifini yaklaşık 45-50 dakika kadar pişirin. Sürenin ardından yemeği kontrol edin ve hindi eti yumuşak olacak şekilde pişmiş ise fırından alıp sunum yapın. afiyet olsun… 

Yayınlanma Tarihi : 21.01.2016 14:18:56

Hindi Dolması Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Hindi Dolması"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018