hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi her ne kadar yılbaşı akşamları ile özdeşleşse de farklı günlerde de yapılıp tüketilen bir yemektir. Hele bir de doğal ortamlarda yetişen hindi olursa mükemmel olur. En sık yapılan çeşidi fırında hindi olduğunu düşünüyorum. Oldukça zahmetli ve zaman isteyen hindi uğraşmaya değer bir yemektir. Özel bir davetiniz var ise ve en iyi şekilde konuklarınızı ağırlamak istiyor iseniz fırında hindi ana yemek olarak en doru tercih olacaktır. Yalnız fırında hindi yapmak için bir önceki akşamdan hindiyi salamura etmeniz gerekecektir. Salamura edilmeyen hindi istenilen lezzete ulaşamayacaktır kuru tatsız bir yemek olur. Hindi salamura etmeyi bilmiyorsanız. Tarifi kelimesi kelimesine takip etmelisiniz. Yazdığım salamura soslama ve pişirme tarifine duyduğunuz taktirde mükemmel bir fırında hindi yapmış olacaksınız.

Hindi nasıl salamura edilir?

Öncelikle 5 litre suya 250 gram tuz ve 100 şeker atıyoruz derin bir tencere veya ağzı kapaklı başka bir kaba hindiyi koyup üstüne hazırlamış olduğumuz suyu hindi kapanana kadar döküyoruz. Dilerseniz suya defne yaprağı ve limon kabuğu koyup hoş bir aroma vermesini sağlaya bilirsiniz. Hindiyi salamura suyuna koyup 12 ile 18 saat buz dolabında  bekletiyorsunuz. hindiyi pişirmeden  iki üç saat önceden dolaptan çıkartıp oda sıcaklığında bekletiyorsunuz.
Fırında Hindi


fırında hindi gerekli malzemeler:
  • 1 adet orta boy hindi,
  • 2 yemek kaşığı tere yağ,
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 1 yemek kaşığı salça,
  • 1 adet  iri boy kuru soğan,
  • 5 diş sarımsak,
  • 1 adet limon suyu,
Hazırlanışı: Öncelikle kuru soğanı ve sarımsağı rendenin en küçük yerinde rendeliyoruz. Ardından kekik, pul biber, tuz,  salça ve limon suyunu rendelediğiniz soğan ve sarımsağın içine karıştırıyoruz. Dilerseniz bu karışımı tel süzgeçten geçirebilirsiniz sarımsağın soğanın hindinin üstünde kalmasında sakınca görmüyor iseniz süzme işlemine gerek yoktur. Hazırladığımız sosa son olarak da zeytin yağı ve tere yağını koyup iyice karıştırıyoruz. Tere yağını önceden çıkartıp oda sıcaklığında bekletirseniz akıcı bir kıvama gelecektir. Hazırladığımız sosu hindinin içine ve dışına iyice sürüyoruz. Mümkün olduğu kadar dış derisini biraz biraz kaldırarak derinin altına da sürüyoruz. Hindiyi bir gün önce salamura suda bekletmemiş olsaydık bu sosu sürdükten sonra bir gün bekletecek tik. Sosunu sürdüğümüz hindiyi fırın tepsisine yerleştirip etrafına veya orta kısmına dilediğiniz sebze koyabilirsiniz. Hindinin üstünü folyo ile kapatıp ilk 40 dk 250 derce daha sonra 200 dereceye düşürüyoruz. 20 dk da bu şekilde piştikten sonra folyoyu açıp hindinin üstü kızarana kadar 180 derecede pişirip hindiyi fırından çıkartıyoruz.

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2016 10:02:44

Fırında Hindi Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Hindi"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Nisan - 2018