hindi.gen.tr
hindi

Ana Sayfa | Soru Cevaplar | Yeni Makale Ekle | En Son Yapılan Yorumlar









Fırında Hindi Dolma

Fırında Hindi Dolması
Fırın yemekleri kızartma ve diğer tencere yemeklerine göre daha çok tercih edilmektedir. Fırında yapılan ve biraz zaman alıcı olan yemeklerden biri de fırında hindi dolmasıdır. Özellikle ev hanımları özel günlerde bu yemeği tercih etmektedir. Fırında hindi yemeği çok lezzetlidir. Bütün yaş grupları tarafından tercih edilen fırında hindi yemeği ustalık isteyen tarifler arasında yer almaktadır.  Fırında hindi dolamasının tarifi şu şekildedir; 

Malzeme Listesi
  • 1 adet büyük boy hindi
  • 1 su bardağı süt
  • yarım adet limon 
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 3 diş orta boy sarımsak 
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
Pilav için Malzemeler;
  • 2 adet orta boy yemeklik soğan 
  • 2,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 400 gram hindi veya tavuk ciğeri
  • 30 gram dolmalık fıstık
  • yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 3 çorba kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar su 
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı badem içi
Hazırlanışı; Fırında hindi dolması için öncelikle sosu hazırlayarak başlayın. Sosu için derin bir kabın içine süt, zeytin yağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Daha sonra hindiyi limon ile iyice yoğurun. Hindiye limonu sürdükten  sonra hazırladığınız sosu hindinin her yerine gelecek şekilde sürün. Sosun hepsini kullandıktan sonra hindiyi streç film ile kapatın. Hindiyi streçledikten sonra dinlenmesi için buzdolabına koyun. Yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin
Fırında Hindi Dolma

Hindi buzdolabında dinlenirken sizde pilavı için pirinçleri yıkayın  üzerine bir miktar sıcak su ekleyin. Ortalama 20 dakika pirinçleri sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra orta boy tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağı ile sıvı yağı ilave ederek ısıtın. Yağ ısınınca yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulunca küçük küçük tavla zarı boyutunda doğradığınız ciğer ilave ederek karıştırın. Daha sonra dolmalık fıstığı, bademleri ve üzümü ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Daha sonra sıcak su da beklettiğiniz pirinçleri süzün ve tencerenin içine ilave ederek kavurmaya başlayın.  Pirinçleri kavurduktan sonra 2 su bardağı suyu ilave edin.  Suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve baharatlarını da ilave ederek pişirmeye bırakın. Pilavı suyu çekinceye kadar pişirin. Pilavın çok pişmesine gerek yok. Suyu çeken pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine maydanoz ve dereotunu ilave edin. Böylece fırın da hindi dolması için kullanacağınız iç pilavınız hazır olacaktır. Pilavı hazırladıktan sonra buzdolabından çıkardığınız hindinin içine pilavı doldurun.  Doldurduktan sonra hindiyi geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Daha sonra kalan 1 çorba kaşığı tere yağını hindinin üzerine sürün. Fırın tepsisinin yarısına gelecek şekilde su ilave edin. Su ilave ettikten sonra hindinin üzerini önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folya ile kapatın. Kapatma ilkemi bittikten sonra hindiyi daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 3-3,5 saat pişirin. Pişme süresi içinde hindiyi ara ara kontrol edin ve suyunu hindinin üzerinden gezdirin.  Pişmeye yakın hindinin üzerini kapattığınız yağlı kağıdı ve alüminyum folyoyu çıkartın. Böylece hindinin üzerine kızarmış olacaktır. Hindini üzerine hafif kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. 

Yayınlanma Tarihi : 25.01.2016 10:03:14

Fırında Hindi Dolma Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Fırında Hindi Dolma"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Kestaneli Hindi Dolması

Kestaneli Hindi Dolması, gerek görüntüsü ile gerekse lezzeti ile buluşanları büyüleyen eşsiz bir lezzet harikasıdır. Büyük boy büyüklükteki hindiyi önce temizleyip ve yıkayıp, kenarlarında hiç kıl kalmaması için ocağın üzerinde tü...

Hindi Nasıl Pişirilir

Hindi nasıl pişirilir, hindi geleneksel olarak daha çok fırında dolması yapılarak pişirilir. Bunun yanında hindi eti parçalara ayrılarak ızgara, sote gibi tariflerde kullanılır. Hatta hindi etini yemeklerde kullanan hanımlarımız d...

Hindi Dolması

Hindi dolması, sevdikleriniz için harika bir sofra hazırlamak isterseniz hindi dolmasını ana yemek olarak tercih edebilirsiniz. Görüntüsü ile gözlere hitap bu dolma lezzeti ile damakları şenlendirecektir. Hindisi dolmasının haz...

Hindi Eti

Hindi Eti: tavuksular takımına ait olan sülüngiller familyası içerisinde bir alt familya oluşturan kanatlı hayvana verilen isimdir. Amerika'ya ilk göç edenler tarafından keşfedilmiş ve 17. yüzyıl' ın başlarında Avrupa'ya getirilmi...

Hindi Bağı

Hindi Bağı, bitkisi bileşikgiller familyasındandır. Boyu bir metreye kadar uzayabilen hindi bağının üzeri ince tüylerle kaplıdır ve içi boş dallara yarılan sert yapılı bir gövdeye sahiptir. Bu bitki bazen haziran – eylül ayları...

Hindi Civcivi

Hindi civcivi, Hindi, bilinen ana vatanı Amerika kıtasından tüm dünyaya yayılmış kümes hayvanıdır. Hindi, tavuktan daha iri, eti daha lezzetli olduğu için üreticilerin tercih ettiği bir kümes hayvanıdır. Gıda sektöründe karkas değ...

Fırında Hindi

Fırında hindi, Yılbaşı akşamlarının ana yemeği ve olmazsa olmazı hindi. Belki kültürel farktan belkide maddi açıdan her evde yılbaşında hindinin piştiğini de söyleyemeyiz. İnanç gereği bunu yanlış bulan bir kesim de vardır. Hindi...

Hindi Çiftliği

Hindi çiftliği, kurmak için önceden tasarlanmış geniş  temiz bir alan ve yetiştirilecek hindi sayısına göre her bir hindi için 1x1 metre kare ye ihtiyaç vardır. Kümes içerisine ihtiyaca göre talaş, saman veya kuru ot,Asma yemlik v...

Hindi Sarma

Hindi sarma, özel davet yemekleri için yapılabilecek güzel bir yemek çeşididir. Hindi sarma yemeğini arzu ederseniz tavuk eti ile de yapabilirsiniz. Ancak hindi eti tavuk etine göre daha besleyicidir ve besin değeri daha yüksek...

Hindi Bakımı

Hindi bakımı, anavatanı Amerika olan önemli kümes hayvanları arasında bulunan hindi bakımı diğer kümes hayvanlarına göre nispeten daha zordur. Sülüngiller ailesinden olan hindi adını Hint gide tavuğuna benzerliğinden almıştır. Tav...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

hindi, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Haziran - 2018