Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Fırında Hindi Dolma

Fırında Hindi Dolma

Fırında Hindi Dolması, Fırın yemekleri kızartma ve diğer tencere yemeklerine göre daha çok tercih edilmektedir. Fırında yapılan ve biraz zaman alıcı olan yemeklerden biri de fırında hindi dolmasıdır. Özellikle ev hanımları özel günlerde bu yemeği tercih etmektedir. Fırında hindi yemeği çok lezzetlidir. Bütün yaş grupları tarafından tercih edilen fırında hindi yemeği ustalık isteyen tarifler arasında yer almaktadır. Fırında hindi dolamasının tarifi şu şekildedir;

Fırında Hindi Dolma Malzemeleri

  • 1 adet büyük boy hindi
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım adet limon
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 diş orta boy sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Pilav için Malzemeleri

  • 2 adet orta boy yemeklik soğan
  • 2,5 su bardağı pilavlık pirinç
  • 400 gram hindi veya tavuk ciğeri
  • 30 gram dolmalık fıstık
  • Yarım demet ince kıyılmış dereotu
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Bir miktar su
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım limon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı badem içi

Fırında Hindi Dolma Nasıl Yapılır?


Fırında hindi dolması için öncelikle sosu hazırlayarak başlayın. Sosu için derin bir kabın içine süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Daha sonra hindiyi limon ile iyice yoğurun. Hindiye limonu sürdükten sonra hazırladığınız sosu hindinin her yerine gelecek şekilde sürün. Sosun hepsini kullandıktan sonra hindiyi streç film ile kapatın. Hindiyi streçledikten sonra dinlenmesi için buzdolabına koyun. Yaklaşık 3-4 saat buzdolabında bekletin. Hindi buzdolabında dinlenirken sizde pilavı için pirinçleri yıkayın üzerine bir miktar sıcak su ekleyin. Ortalama 20 dakika pirinçleri sıcak suyun içinde bekletin. Daha sonra orta boy tencerenin içine 2 çorba kaşığı tereyağı ile sıvı yağı ilave ederek ısıtın. Yağ ısınınca yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin. Soğanlar kavrulunca küçük küçük tavla zarı boyutunda doğradığınız ciğer ilave ederek karıştırın. Daha sonra dolmalık fıstığı, bademleri ve üzümü ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Daha sonra sıcak suda beklettiğiniz pirinçleri süzün ve tencerenin içine ilave ederek kavurmaya başlayın. Pirinçleri kavurduktan sonra 2 su bardağı suyu ilave edin. Suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve baharatlarını da ilave ederek pişirmeye bırakın. Pilavı suyu çekinceye kadar pişirin. Pilavın çok pişmesine gerek yok. Suyu çeken pilavı ocaktan aldıktan sonra üzerine maydanoz ve dereotunu ilave edin. Böylece fırında hindi dolması için kullanacağınız iç pilavınız hazır olacaktır. Pilavı hazırladıktan sonra buzdolabından çıkardığınız hindinin içine pilavı doldurun. Doldurduktan sonra hindiyi geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Hindinin ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Daha sonra kalan 1 çorba kaşığı tereyağını hindinin üzerine sürün. Fırın tepsisinin yarısına gelecek şekilde su ilave edin. Su ilave ettikten sonra hindinin üzerini önce yağlı kâğıt ile daha sonra alüminyum folyo ile kapatın. Kapatma ilkemi bittikten sonra hindiyi daha önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 3-3,5 saat pişirin. Pişme süresi içinde hindiyi ara ara kontrol edin ve suyunu hindinin üzerinden gezdirin. Pişmeye yakın hindinin üzerini kapattığınız yağlı kâğıdı ve alüminyum folyoyu çıkartın. Böylece hindinin üzerine kızarmış olacaktır. Hindini üzerine hafif kızardıktan sonra servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 10:31:48
Fırında Hindi Dolma ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Fırında Hindi Dolma Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Fırında Hindi Dolma"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi yetiştiriciliği, kümes hayvanları arasında oldukça önemli bir yeri olan hindinin anavatanı Amerika ülkesidir. Amerika keşfedildikten sonra tüm dünyaya buradan yayılmıştır. Sülüngiller familyasından olan hindi, adını Hint şehirlerde yetiştirilen...
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi eti nasıl pişirilir, hindi eti pişirmenin daha zor olduğunu düşünüyorsanız, yanıldığınızı söyleyebiliriz. Hindi tavuktan daha iri olsa da kolay pişmektedir. Uymanız gereken bazı püf noktalarına dikkat ederseniz, sorun yaşamadan lezzetli bir hin...
Hindi Izgara Tava
Hindi Izgara Tava
Hindi ızgara tava, Günümüzde ana yemek olarak verilen hindi ızgara, lezzetine diyecek yoktur. Lüks restoranlarda hindi ızgara, sevilerek yenen yemekler arasında yer alır. Biz neden, hindi etini kendi evimizde yapmayalım. Izgara yemekleri hem daha lez...
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları
Hindi Hastalıkları, Hastalıklar Hindi yetiştiricisinin korkulu rüyasıdır. Civciv, piliç ve hindilerin bakım ve beslenmesinin çok önemli olması ile yetiştiriciler çok değişik hastalıklara karşı mücadele etmek zorundadırlar. Ama hastalıklar o kadar değ...
Hindi Eti Kavurma
Hindi Eti Kavurma
Hindi eti kavurma, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavların yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi eti kavurmayı pişirmek için usta olmaya gerek yoktur. Sadece püf noktalarını dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bi...
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Budu, beyaz etlerin belki en lezzetli olanı hindi etidir. Fakat hindi ati diğer beyaz etlere kıyasla biraz uzun sürede pişer. Belki bunun sebebi henüz seri üretime geçilmemesi, hala ülkemizde satılan çoğu hindi etinin köy mahsulü olması...
Fırında Hindi Göğsü
Fırında Hindi Göğsü
Hindi göğüs eti, kırmızı ete göre daha sağlıklı ve daha lezzetli. Türkiye'de hindi eti pek tüketilmemekte. Genellikle yılbaşında tüketilir. Halbuki diyet yapanlar için hindi eti tüketilmesi daha faydalıdır. Hem doyurucu hem sağlıklı bir et çeşididir....
Hindi Kapama
Hindi Kapama
Hindi kapama çok lezzetli ve sağlıklı bir yemektir. Hindi kapama tek olarak da yenir, pilavların yanında da çok harika oluyor. Özel misafirlerinize ya da özel davetlerinizde yapabilirsiniz. Harika bir menüdür. Türk mutfaklarında çok yapılıyor ve etle...
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola
Hindi Pirzola, Hindinin bütün lezzetinin yanında, pirzolası, budu gibi yapılabilecek farklı enfes tarifleri de var. Hindi eti sağlıklı ve lezzetli olduğu için artık çokça tercih edilmekte ve denenmekte olan bir et çeşidi. Benim de severek yaptığım hi...
Erkek Hindi
Erkek Hindi
Erkek Hindi, Anavatanı Amerika olan ve oradan dünya ya yayılan tavukgiller gurubundan olan hindi boyun ve başı çıplak, yeşil ve kahve rengin de olup kümes hayvanlarının en büyüğüdür. Erkek hindiyi dişi hindiden ayıran özelliklerinden biri de kilosudu...
Hindi Tandır
Hindi Tandır
Hindi tandır, çok lezzetli ve çok sağlıklı bir yemektir. Pilavın yanına çok yakışıyor. Etler yumuşacık lokum gibi oluyor. Hindi tandırı yapmak için usta olmak gerekmiyor. Sadece püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Yani uygun bir tencere kullanmak...
Hindi
Hindi
Hindi, tavuksular takımından olan sülüngiller familyasının alt familyasını oluşturur. Keşfi Amerika'ya ilk gelenler tarafından yapılmış, Avrupa'ya geçişi 17. Yüzyılın başlarında olmuştur. Eti için yetiştirilen kümes hayvanı olarak bilinirler. Hindi g...

 

Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
Fırında Hindi Budu
Fırında Hindi Göğsü
Hindi Kapama
Hindi Pirzola
Erkek Hindi
Hindi Tandır
Hindi
Hindi Füme
Hindi Boynu
Hindi Kuluçka Süresi
Beyaz Hindi
Hindi Çorbası
Dişi Hindi
Hindi Yumurtası
Hindi Sote
Hindi Yavrusu
Fırında Hindi Sosu
Hindi Kavurma
Hindi Göğsü
Mantarlı Hindi Sote
Hindi Haşlama
Hindi Yemekleri
Hindi Çeşitleri
Hindi Sosu
Hindi Fırında
Popüler İçerik
Hindi Füme
Hindi Füme
Hindi Füme, Diğer adı tütsüleme olan füme yiyeceklerin dumanla lezzetlendirilmesi, pişirilmesi işlemidir. Hemen, hemen tüm et, balık, peynir ve kümes ...
Hindi Boynu
Hindi Boynu
Hindi BoynuHindi Boynu İçin Gerekli MalzemelerBir kilo hindi boynuBir yemek kaşığı yoğurtBir yemek kaşığı salçaBir çay bardağı sıvı yağTuz ve kekik bi...
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi Kuluçka Süresi
Hindi kuluçka süresi, Hindi civcivleri ya tabi ortamdaki kuluçka ile ya da modern kuluçka makinesi ile çıkar. Hindilerin kuluçka süresi 28 gün sürme...
Beyaz Hindi
Beyaz Hindi
Beyaz hindi, bronz ırk kökenli hindi ırkıdır. Hindilerin tüyleri beyaz renkte, siyah sakallı, bacakları ve parmakları soluk pembe renklidir. Kesim yap...
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası
Hindi Çorbası; Hindiler eti için yetiştirilen bir kümes hayvanıdır ve yılbaşının vazgeçilmezi olarak bilinirler. Hindiden bir sürü çeşit ve lezzette y...
Dişi Hindi
Dişi Hindi
Dişi Hindi, Sülüngiller ailesinden olan hindi, evcil ve yabani olarak yaşayan, eski ve dünya kıtalarında bulunan bir hayvan türüdür. Baş ve boyun kısm...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Hindi Yetiştiriciliği
Hindi Eti Nasıl Pişirilir
Hindi Izgara Tava
Hindi Hastalıkları
Hindi Eti Kavurma
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
3-4 Aylık Hindilerim Felç Oldu
Hindi Yumurtası
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024